Siirry sisältöön

Kohti syötävää korttelia: opas yhteisöviljelmän perustamisesta kerrostaloon

Oppaaseen on koottu ohjeet yhteisöviljelmän perustamiseen kerrostalossa. Monen yhtiön kiinteistönpidon arvoihin kuuluu avoimuus ja yhdenvertaisuus. Kaupunkiviljely omassa kotitalossa voi parhaimmillaan lisätä asukasviihtyvyyttä, yhteisöllisyyttä ja maisemallisia arvoja. Myös kaupunkiviljelyä koskevaan päätöksentekoon ja perustamiseen tarvitaan toimivia sekä kestäviä käytäntöjä. Suunnittelun, avoimen ja oikea-aikaisen viestinnän sekä selkeän vastuunjaon merkitys palvelee myös kaupunkiviljelyhankintoja.

Oppaassa kerrotaan erilaisista viljelyratkaisuista sekä ulko- että sisätiloihin sekä avataan päätöksentekoon, hankintaan, vakuutuksiin ja asukasviestintään liittyviä vaihtoehtoja. Jokainen talo voi valita oman tapansa toteuttaa kaupunkiviljelyä.

CircularHoodFood-hankkeessa viljelykokeiluissa pyrittiin löytämään parhaat ratkaisut kaupunkiviljelyn edistämiseksi kerrostaloympäristöissä. Viljelykokeilut toteutettiin VAV Yhtymä Oy vuokrakiinteistössä Vantaalla ja asunto-osakeyhtiössä Helsingissä kesällä 2021.

Kohti syötävää korttelia: opas yhteisöviljelmän perustamisesta kerrostaloon (pdf)