Siirry sisältöön

KIEPPI tuotti kumppanuusmallin kiertotalouden edistämiseen kaupungeissa

Innogreen pilotoi KIEPPI-hankkeessa hulevesiviherseinää. Kuva: Espoon kaupunki.

Kestävien kaupunginosien kumppanuusmalli -hanke KIEPPI on kehittänyt kiertotaloutta kaupungeissa. Hankkeen toiminta-alueina ovat olleet Keran kaupunginosa Espoossa, Tiedepuiston alue Turussa ja Hiedanrannan kaupunginosa Tampereella. Hankkeesta syntyi kiertotalouden kumppanuusmalli. Malli antaa työkalun siihen, miten kaupungit, yritykset ja tutkimusorganisaatiot pystyisivät tekemään paremmin yhteistyötä kiertotalouden tavoitteiden saavuttamiseksi.

“Kiertotalous on hedelmällinen lähestymistapa kaupunginosien kehittämiseen, sillä se yhdistää kaupunkien elinkeinopoliittiset ja ympäristöpoliittiset tavoitteet”, projektipäällikkö Karoliina Tuukkanen Tampereen kaupungilta toteaa. “Kumppanuuksien kehittäminen on ensisijaista kiertotaloudessa. On tärkeää ymmärtää omia ja kumppanien lähtökohtia ja suunnitella toimintaa alusta saakka yhteistyössä.”

KIEPPI-hanke pilotoi myös uusia kierto- ja jakamistalouden palveluja yritysten kanssa. “Yritykset kertoivat, että KIEPPI avasi ainutlaatuisen mahdollisuuden yhteistyölle kaupunkien kanssa. Hanke ja sen tuottama kumppanuusmalli auttoivat yrityksiä ymmärtämään, miten kaupunkien kanssa voi tehdä yhteistyötä”, Tuukkanen sanoo.

“Esimerkiksi Rikastamisniittyä pilotoinut Blokgarden kasvoi hankkeen aikana huomattavasti, mikä oli osittain myös tämän hankkeen ansiota.”

Tutustu kumppanuusmalliin ja KIEPPI-hankkeen muihin tuloksiin

Lisätietoja

Karoliina Tuukkanen
projektipäällikkö
Tampereen kaupunki
karoliina.tuukkanen(at)tampere.fi