Siirry sisältöön

Kestävät kaupunginosat työn alle – kiertotalouden KIEPPI-hanke käyntiin

Kuva: Hiedanrannan puutarhat, Visit Tampere/Laura Vanzo

Uusi 6Aika-hanke KIEPPI vahvistaa kaupunkien kestävää kehitystä. KIEPPI eli Kestävien kaupunginosien kumppanuusmalli -hankkeessa Tampere, Espoo ja Turku kehittävät uusia kierto- ja jakamistalouden ratkaisuja nimetyillä alueilla. Tampereella alue on Hiedanranta, Espoossa Kera ja Turussa Tiedepuisto. Hanke tuottaa myös hiilineutraalin kaupunginosan alustamallin, jossa materiaalivirrat kiertävät mahdollisimman suljetusti ja resurssiviisaasti.

”Kaupungit ovat perinteisesti vastanneet jätehuollosta, jota on viime vuosina kehitetty kiertotalouden suuntaan. KIEPPI-hankkeessa näkökulma käännetään toisin päin: miten kaupunkia voidaan rakentaa ilman, että syntyy jätettä”, ohjelmapäällikkö Pauli Välimäki Kestävä Tampere -ohjelmasta taustoittaa. ”Etsimme pilottien avulla ratkaisuja, joissa yhden yrityksen sivuvirta on toisen yrityksen raaka-aine.”

KIEPPI-hankkeessa kehitetään kestävien kaupunginosien kumppanuusmalli, joka määrittelee kaupungin, kaupunkilaisten, yritysten ja tutkimuksen yhteistyölle perustuvat toimintatavat kiertotalouden toteuttamiseksi.

Elokuun alussa käynnistynyt KIEPPI kestää kesäkuun loppuun 2021 ja sen budjetti on 1 370 974 euroa. Hanketta koordinoi Tampereen kaupunki, muut osapuolet ovat Espoon kaupunki ja Turku Science Park.

Lue täältä lisää KIEPPI-hankkeesta ja pilottien aiheista

Lisätietoja:
Karoliina Tuukkanen
projektipäällikkö
Tampereen kaupunki
puh. 041 730 1710, karoliina.tuukkanen(at)tampere.fi

Kuva Hiedanrannasta: Visit Tampere/Laura Vanzo