Vantaa

Vantaa: avoimesti yhteistyössä

Vantaa haluaa olla mukana älykkäiden kaupunkien kehittämisessä. 6Aika tuo Vantaalla yhteen yritykset, oppilaitokset ja muut toimijat. Vantaan hankkeiden kärkinä ovat innovatiivisuus, avoimuus ja vahva yhdessä tekemisen tahto. 6Aika tarkoittaa Vantaalla uuden kokeilua ja uudenlaista kaupungissa tai kaupungin kanssa tapahtuvaa kehittämistä.

Vantaalla kehitetään elinvoimaa ja luodaan työpaikkoja. Digitalisaation mahdollisuudet halutaan hyödyntää tehokkaasti ja ratkoa kaupunkien nykyajan haasteita esimerkiksi kiertotalouden avulla. Vantaan kaupungin toimintaperiaate on läpinäkyvyys. Siksi kaupunki kehittää toimintatapojaan ja välineitään osallistaviksi ja avoimiksi. Nopeasti kasvavalle ja elinvoimaiselle Vantaalle on tärkeätä varmistaa alueella toimivien kilpailukyvyn vahvistaminen. 6Aika-hankkeet tuovat tähän ajantasaista osaamista ja tukevat kaupungin strategiaa.

Lue lisää Vantaan 6Aika-toiminnasta kaupungin sivuilta.


Mariliinu Ahlström
Projektipäällikkö
mariliinu.ahlstrom(at) vantaa.fi
puh. 0400 337 924

 

08.11.2018

Jos yritysten ja julkisen sektorin yhteistyö palvelujen kehittämisessä saadaan kasvuun, näkyy se pidemmällä tähtäimellä kasvuna myös yritysten liikevaihdossa.

LUE LISÄÄ »
05.11.2018

Uusi 6Aika-hanke Virtual Writers’ Room kouluttaa nuoria käsikirjoittajia ryhmä- ja sarjakirjoittamisessa. Hankkeen aikana kehitetään Virtual Writers´ Room -menetelmää, jolla käsikirjoittajaryhmien perinteinen writers´ room -työskentely viedään virtuaaliseen tilaan.

LUE LISÄÄ »
30.10.2018

Uusi llmastoviisaat taloyhtiöt -hanke testaa ja kehittää ratkaisuja, joilla taloyhtiöt toimivat energiatehokkaammin ja vie taloyhtiöihin lisää tietoa energiansäästön toimenpiteistä.

LUE LISÄÄ »
25.09.2018

Kokeilun tavoitteena on tuottaa nuoria aidosti puhuttelevaa mediasisältöä ja rohkaista heitä hakemaan lisää tietoa yrittäjyydestä. Chatfiction-kokeilun takana on Vantaan kaupungin osatoteutus 6Aika Avoimet innovaatioalustat -kärkihankkeessa.

LUE LISÄÄ »
17.09.2018

Kuutoskaupungit tarttuvat yksissä tuumin osaamisen haasteisiin, joita digitalisaatio tuo työnhakijoille. Uusi Digipore-hanke kehittää työnhakijoiden osaamista osa-alueilla, jotka liittyvät yritysten tarpeisiin.

LUE LISÄÄ »
12.09.2018

Robotiikka tuo haasteita erityisesti pk-yrityksille logistiikan ja tuotannon aloilla. ROBOREEL-hanke lisää näiden yritysten osaamista ja liiketoimintamahdollisuuksia esimerkiksi järjestämällä valmennuksia robotiikasta.

LUE LISÄÄ »
21.08.2018

Avoimet innovaatioalustat -kärkihanke on tuonut alustakehittämisen osaksi kaupunkien toimintaa. Hankkeessa oli mukana huikeat 800 yritystä. Haastattelussa hankepäällikkö Jari Jokisalo BusinessOulusta. Jukka Viitanen Resolute HQ:sta kertoo, mitä eväitä yritykset tarvitsevat päästäkseen alustatalouden junaan.

LUE LISÄÄ »
06.08.2018

EKAT-hankkeessa kehitetään uusiutuvaa, hiilineutraalia energialiiketoimintaa ja suunnitellaan alueita ja kaupunkikortteleita, jotka kytketään älykkääseen energiaverkkoon.

LUE LISÄÄ »
26.06.2018

Avoimella tarjouspyynnöllä haetaan yhdestä kolmeen kokeilua Aviapoliksen alueen työpaikkojen ja
matkailukohteiden saavutettavuuden kehittämiseksi. Yrityksiä pyydetään jättämään tarjoukset 6.8. mennessä.

LUE LISÄÄ »
18.06.2018

6Aika-hankkeissa kehitetään älykästä liikkumista kaupungeissa. Haastattelussa robottibussihanke SOHJOAn projektipäällikkö Oscar Nissin Metropolia Ammattikorkeakoulusta, tutkimuspäällikkö Mirva Salokorpi ÄlyVESI-hankkeesta ja älylaiturikonseptin kehittäneen Remotec Oy:n toimitusjohtaja Satu Salmela.

LUE LISÄÄ »
Jaa artikkeli