Vantaa

Vantaa: avoimesti yhteistyössä

Vantaa haluaa olla mukana älykkäiden kaupunkien kehittämisessä. 6Aika tuo Vantaalla yhteen yritykset, oppilaitokset ja muut toimijat. Vantaan hankkeiden kärkinä ovat innovatiivisuus, avoimuus ja vahva yhdessä tekemisen tahto. 6Aika tarkoittaa Vantaalla uuden kokeilua ja uudenlaista kaupungissa tai kaupungin kanssa tapahtuvaa kehittämistä.

Vantaalla kehitetään elinvoimaa ja luodaan työpaikkoja. Digitalisaation mahdollisuudet halutaan hyödyntää tehokkaasti ja ratkoa kaupunkien nykyajan haasteita esimerkiksi kiertotalouden avulla. Vantaan kaupungin toimintaperiaate on läpinäkyvyys. Siksi kaupunki kehittää toimintatapojaan ja välineitään osallistaviksi ja avoimiksi. Nopeasti kasvavalle ja elinvoimaiselle Vantaalle on tärkeätä varmistaa alueella toimivien kilpailukyvyn vahvistaminen. 6Aika-hankkeet tuovat tähän ajantasaista osaamista ja tukevat kaupungin strategiaa.

Lue lisää Vantaan 6Aika-toiminnasta kaupungin sivuilta.


Mariliinu Ahlström
Projektipäällikkö
mariliinu.ahlstrom(at) vantaa.fi
puh. 0400 337 924

 

17.09.2018

Kuutoskaupungit tarttuvat yksissä tuumin osaamisen haasteisiin, joita digitalisaatio tuo työnhakijoille. Uusi Digipore-hanke kehittää työnhakijoiden osaamista osa-alueilla, jotka liittyvät yritysten tarpeisiin.

LUE LISÄÄ »
12.09.2018

Robotiikka tuo haasteita erityisesti pk-yrityksille logistiikan ja tuotannon aloilla. ROBOREEL-hanke lisää näiden yritysten osaamista ja liiketoimintamahdollisuuksia esimerkiksi järjestämällä valmennuksia robotiikasta.

LUE LISÄÄ »
21.08.2018

Avoimet innovaatioalustat -kärkihanke on tuonut alustakehittämisen osaksi kaupunkien toimintaa. Hankkeessa oli mukana huikeat 800 yritystä. Haastattelussa hankepäällikkö Jari Jokisalo BusinessOulusta. Jukka Viitanen Resolute HQ:sta kertoo, mitä eväitä yritykset tarvitsevat päästäkseen alustatalouden junaan.

LUE LISÄÄ »
06.08.2018

EKAT-hankkeessa kehitetään uusiutuvaa, hiilineutraalia energialiiketoimintaa ja suunnitellaan alueita ja kaupunkikortteleita, jotka kytketään älykkääseen energiaverkkoon.

LUE LISÄÄ »
26.06.2018

Avoimella tarjouspyynnöllä haetaan yhdestä kolmeen kokeilua Aviapoliksen alueen työpaikkojen ja
matkailukohteiden saavutettavuuden kehittämiseksi. Yrityksiä pyydetään jättämään tarjoukset 6.8. mennessä.

LUE LISÄÄ »
18.06.2018

6Aika-hankkeissa kehitetään älykästä liikkumista kaupungeissa. Haastattelussa robottibussihanke SOHJOAn projektipäällikkö Oscar Nissin Metropolia Ammattikorkeakoulusta, tutkimuspäällikkö Mirva Salokorpi ÄlyVESI-hankkeesta ja älylaiturikonseptin kehittäneen Remotec Oy:n toimitusjohtaja Satu Salmela.

LUE LISÄÄ »
14.06.2018

6Aika-strategiassa kehitetään pelialaa monin tavoin. Game Time -hanke valmentaa uusia osaajia pelialalle ja taklaa nuorten työllistymishaasteita. EduDigi-hankkeessa kehitetään puolestaan oppimispelejä koulujen ja yritysten yhteistyönä. Haastattelussa projektipäällikkö Marko Tiusanen Game Time -hankkeesta Oulun kaupungilta ja projektipäällikkö Leenu Juurola Heurekan EduDigi-osatoteutuksesta. Myös Pelifarmi-valmennettavat Oulusta ja nuoret yhteiskehittäjät Hämeenkylän koulusta kommentoivat.

LUE LISÄÄ »
04.06.2018

Kaupungit avautuvat uudelle yhteistyölle yritysten ja koko kaupunkiyhteisön kanssa. 6Aika-kärkihanke Avoin osallisuus ja asiakkuus petasi tätä kehitystä. Haastattelussa hankepäällikkö Outi Laikko Turusta. Projektisuunnittelija Outi Nokkonen Tampereelta kertoo yritysyhteistyön kehittämisestä.

LUE LISÄÄ »
04.05.2018

Palvelurobotiikan avoimet innovaatioalustat -hankkeessa tehtiin useita kokeiluja palvelurobotiikalla. Lisäksi selvitettiin hoitohenkilökunnalta sairaalassa, minkälaisiin töihin robotiikka sopii. Hoitajien mukaan robotiikasta on apua töissä, joihin liittyy materiaalien siirtoa tai aputöitä.

LUE LISÄÄ »
16.04.2018

Kärkihanke käynnisti toimintakulttuurin muutoksen kuutoskaupungeissa. Kaupungit ovat siirtymässä kohden palveluekosysteemiajattelua, jonka myötä ne avautuvat uudenlaisiksi kehittämisalustoiksi yrityksille ja muille toimijoille.

LUE LISÄÄ »
Jaa artikkeli