Turku

6Aika osa Turun kaupungin strategiaa ja kaupunkikehittämistä

Turussa 6Aika-hankkeet on kytketty kaupungin strategiaan sekä kilpailukyky- ja hyvinvointiohjelmiin. Hankkeet liittyvät kaupungissa jo käynnissä oleviin tai käynnistyviin kehittämishakkeisiin, kuten monikanavainen asiakaspalvelu ja osallisuusohjelma (avoin osallisuus ja asiakkuus), tiedolla johtaminen yhteistyössä korkeakoulujen kehittäjien kanssa ja Skanssin asuinalueen rakentaminen älykkääksi kaupunkiympäristöksi (avoimet innovaatioalustat) sekä kaupunkitiedon avaaminen kehittäjien ja elinkeinoelämän käyttöön (avoin data ja rajapinnat).

Lue lisää Turun 6Aika-toiminnasta kaupungin sivuilta.

 


Anna-Mari Sopenlehto-Jokinen
Asiantuntija
anna-mari.sopenlehto­ (at) turku.fi
puh. 050 559 0239

17.09.2018

Kuutoskaupungit tarttuvat yksissä tuumin osaamisen haasteisiin, joita digitalisaatio tuo työnhakijoille. Uusi Digipore-hanke kehittää työnhakijoiden osaamista osa-alueilla, jotka liittyvät yritysten tarpeisiin.

LUE LISÄÄ »
12.09.2018

Robotiikka tuo haasteita erityisesti pk-yrityksille logistiikan ja tuotannon aloilla. ROBOREEL-hanke lisää näiden yritysten osaamista ja liiketoimintamahdollisuuksia esimerkiksi järjestämällä valmennuksia robotiikasta.

LUE LISÄÄ »
24.08.2018

Hankkeessa pilotoidaan viimeisen kilometrin (last mile) kevyitä jakeluratkaisuja. Tämä on linjassa kaupunkien ilmastostrategioiden kanssa, joissa halutaan karsia autoliikenteen määrää keskusta-alueilla.

LUE LISÄÄ »
21.08.2018

Avoimet innovaatioalustat -kärkihanke on tuonut alustakehittämisen osaksi kaupunkien toimintaa. Hankkeessa oli mukana huikeat 800 yritystä. Haastattelussa hankepäällikkö Jari Jokisalo BusinessOulusta. Jukka Viitanen Resolute HQ:sta kertoo, mitä eväitä yritykset tarvitsevat päästäkseen alustatalouden junaan.

LUE LISÄÄ »
06.08.2018

EKAT-hankkeessa kehitetään uusiutuvaa, hiilineutraalia energialiiketoimintaa ja suunnitellaan alueita ja kaupunkikortteleita, jotka kytketään älykkääseen energiaverkkoon.

LUE LISÄÄ »
18.06.2018

6Aika-hankkeissa kehitetään älykästä liikkumista kaupungeissa. Haastattelussa robottibussihanke SOHJOAn projektipäällikkö Oscar Nissin Metropolia Ammattikorkeakoulusta, tutkimuspäällikkö Mirva Salokorpi ÄlyVESI-hankkeesta ja älylaiturikonseptin kehittäneen Remotec Oy:n toimitusjohtaja Satu Salmela.

LUE LISÄÄ »
04.06.2018

Kaupungit avautuvat uudelle yhteistyölle yritysten ja koko kaupunkiyhteisön kanssa. 6Aika-kärkihanke Avoin osallisuus ja asiakkuus petasi tätä kehitystä. Haastattelussa hankepäällikkö Outi Laikko Turusta. Projektisuunnittelija Outi Nokkonen Tampereelta kertoo yritysyhteistyön kehittämisestä.

LUE LISÄÄ »
28.05.2018

TUTTU-hanke kehitti Turussa ja Tampereella uusia tapoja, joilla työnhakijat osallistuvat työllisyyspalveluiden kehittämiseen.

LUE LISÄÄ »
25.05.2018

Uudessa Bit1-tapahtumassa Helsingin Suvilahdessa valittiin Suomen paras opiskelijapeli. Tapahtuma järjestettiin osana 6Aika Osaamisen pelimerkit -hanketta.

LUE LISÄÄ »
16.04.2018

Kärkihanke käynnisti toimintakulttuurin muutoksen kuutoskaupungeissa. Kaupungit ovat siirtymässä kohden palveluekosysteemiajattelua, jonka myötä ne avautuvat uudenlaisiksi kehittämisalustoiksi yrityksille ja muille toimijoille.

LUE LISÄÄ »
Jaa artikkeli