Turku

6Aika on osa Turun kaupungin strategiaa ja kehittämistä

Turussa 6Aika-hankkeet on kytketty kaupungin strategiaan sekä kilpailukyky- ja hyvinvointiohjelmiin. Hankkeet ovat 6Ajan moottoreita ja Turussa 6Aika-hankkeilla tehdään näkyviksi kaupungin kärkihankkeita, kuten Keskustakehittämistä, Kupittaan Tiedepuistoaluetta ja Smart and Wise Turkua. 6Aika tukee myös Hiilineutraali Turku 2029 -tavoitteiden saavuttamista.

Turun kaupunki on kehittänyt 6Aika-strategian avulla uudenlaisia tapoja tehdä yhteistyötä ja avannut kaupungin rajapintoja muille toimijoille. Toisaalta 6Aika-hankkeet ovat edistäneet yhteistyötä myös kaupungin sisällä yli toimialarajojen. Hankkeiden tekemä yhteistyö yritysten kanssa on vaatinut kaupungilta valmiutta toimintojen avaamiseen. Kaupunkiympäristöt toimivat tällöin alustoina yritysten palvelujen kehittämiselle.

6Aika-tekemiset näkyvät mm. Skanssin kaupunginosan rakentamisessa, Vierailukeskus Joen toteutuksessa, Aurajokirannan ja keskustan kaupunkiopasteissa, Ylimaarian uudenlaisessa älykoulurakennuksen suunnittelussa, Topinpuiston kiertotalouskeskuksen yritysyhteistyössä sekä Puutorin ja keskusta-alueen vähähiilisissä tavarajakelujen kokeiluissa. Turussa on tartuttu myös nuorten työllisyyden edistämisen mm. tunnistamalla yrityslähtöisiä koulutus- ja valmennustarpeita ja vastaamalla näihin tarpeisiin koodausosaamisen kehittämisellä.

Haluamme kehittää Turun kaupunkia entistä älykkäämmäksi ja vastata palveluilla kaupunkilaisten aitoihin tarpeisiin ja tarjota yrityksille kehitysmahdollisuuksia. Tästä pidämme kiinni myös jatkossa.

Lue lisää Turun 6Aika-toiminnasta kaupungin sivuilta


Anna-Mari Sopenlehto-Jokinen
Asiantuntija
anna-mari.sopenlehto­ (at) turku.fi
puh. 050 559 0239

20.05.2019

Logistiikka- ja työmaakoneiden ja -kuljetusten päästöt ovat merkittävä osa kaupunkien liikennepäästöistä. Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet -hanke HNRY keskittyy yritysten ja raskaan liikenteen päästöjen vähentämiseen työmailla ja satama-alueilla.

LUE LISÄÄ »
17.05.2019

Tamperelaisopiskelijoiden tiimi Sockman valittiin parhaaksi Osaamisen pelimerkit -hankkeen kilpailussa.

LUE LISÄÄ »
29.04.2019

Työssäoppimisen malli yhdistää työkokeilun tai palkkatuella työskentelyn tutkinnon suorittamiseen.

LUE LISÄÄ »
17.04.2019

6Aika on vaikuttanut Turussa esimerkiksi Skanssin asuinalueen ja Vierailukeskus Joen kehittämiseen. Strategian avulla on löydetty uusia tapoja yhteistyön tekemiseen ja avattu kaupunkia muille toimijoille.

LUE LISÄÄ »
21.03.2019

Tutustu kaupunkiopastamisen ja -logistiikan haasteisiin ja lähetä tarjous viimeistään 18.4.

LUE LISÄÄ »
14.02.2019

Rutiiniluonteisia ammatteja katoaa ja kokonaan uusia työnkuvia ilmaantuu. Työelämän muutoksessa yksilöä auttaa yrittäjämäinen asenne oman osaamisen myymiseen sekä kyky sanoittaa osaamistaan ja kiinnostuksen kohteitaan. Digipore-hanke vastaa murrokseen, joka työn tekemisen tavoissa on meneillään.

LUE LISÄÄ »
31.01.2019

Hanke auttoi työnhakijoita Turussa ja Helsingissä tunnistamaan ja tuomaan esiin omaa osaamistaan ja parantamaan digi- ja viestintätaitojaan.

LUE LISÄÄ »
24.01.2019

Turun Puutorille on tulossa keväällä uusi CityHUB-lähijakeluasema, johon kuljetusyritykset toimittavat keskusta-alueen lähetyksiä. Pyöräkuriirit toimittavat lähetykset edelleen vastaanottajille. Helsingissä kokeillaan keväällä muun muassa kirjojen dronekuljetuksia Suomenlinnaan.

LUE LISÄÄ »
08.01.2019

Konsultaatioihin voi ilmoittautua paikallisen projektipäällikön kautta. Metropolia julkaisi myös koulutusmateriaalia yrityksille.

LUE LISÄÄ »
20.12.2018

Haastepajoissa työnhakijat ratkovat yritysten tarpeita esimerkiksi liiketoiminnan kehittämisen, tuote- ja palvelukehityksen sekä myynnin ja markkinoinnin saralla.

LUE LISÄÄ »
Jaa artikkeli