Tampere

6Aika tuo elinvoimaa

Kaupungin keskeinen tehtävä on alueen elinvoimasta huolehtiminen ja vetovoimaisuuden vahvistaminen. 6Aika-rahoituksella vahvistetaan Tampereen asemaa kansainvälisesti ja kansallisesti kilpailukykyisenä talouden ja osaamisen keskittymänä. 6Aika-rahoituksella Tampere luo edellytyksiä palvelutuotannon tehostamiselle, palveluiden kehittämiselle, yritysten liiketoiminnan kasvulle ja kilpailukyvyn vahvistamiselle.

Lue lisää Tampereen 6Aika-toiminnasta kaupungin sivuilta

 


Jukka Järvinen
Aluekehityspäällikkö
jukka.jarvinen (at) tampere.fi
puh. 040 724 1112

09.11.2018

Valmennukset painottuvat Oulun seudulla painettavaan elektroniikkaan, Turussa meriteollisuuteen ja terveysteknologiaan. Tampereen seudulla valmennuksia tehdään digitaalisesta tuotekehityksestä ja valmistuksesta, 3D-tulostamisesta sekä palvelurobotiikasta

LUE LISÄÄ »
08.11.2018

Jos yritysten ja julkisen sektorin yhteistyö palvelujen kehittämisessä saadaan kasvuun, näkyy se pidemmällä tähtäimellä kasvuna myös yritysten liikevaihdossa.

LUE LISÄÄ »
07.11.2018

Helsingissä ja Tampereella tehtyjen pilottien lisäksi hankkeessa selvitettiin tekijöitä, jotka hidastavat avoimen datan hyödyntämistä liiketoiminnallisesti.

LUE LISÄÄ »
05.11.2018

Uusi 6Aika-hanke Virtual Writers’ Room kouluttaa nuoria käsikirjoittajia ryhmä- ja sarjakirjoittamisessa. Hankkeen aikana kehitetään Virtual Writers´ Room -menetelmää, jolla käsikirjoittajaryhmien perinteinen writers´ room -työskentely viedään virtuaaliseen tilaan.

LUE LISÄÄ »
10.10.2018

CircVol vauhdittaa kiertotalouden mukaista liiketoimintaa. Hankkeessa haetaan ratkaisuja tehdasteollisuuden jätteiden ja kaupunkien kaivannaistoiminnasta jäävien maamassojen uudelleenkäyttöä varten.

LUE LISÄÄ »
09.10.2018

HIPPA-hanke tukee yrityksiä uusien palveluasumisen tuotteiden ja palvelujen kehittämisessä. Yritykset saavat sparrausta myös tuotteiden kaupallistamisessa.

LUE LISÄÄ »
17.09.2018

Kuutoskaupungit tarttuvat yksissä tuumin osaamisen haasteisiin, joita digitalisaatio tuo työnhakijoille. Uusi Digipore-hanke kehittää työnhakijoiden osaamista osa-alueilla, jotka liittyvät yritysten tarpeisiin.

LUE LISÄÄ »
12.09.2018

Robotiikka tuo haasteita erityisesti pk-yrityksille logistiikan ja tuotannon aloilla. ROBOREEL-hanke lisää näiden yritysten osaamista ja liiketoimintamahdollisuuksia esimerkiksi järjestämällä valmennuksia robotiikasta.

LUE LISÄÄ »
27.08.2018

Hippa-hankkeen tuotoksilla halutaan auttaa tukea tarvitsevia kaupunkilaisia jatkamaan kotona asumista. Palvelujen kehittäminen tapahtuu yhteiskehittämisen keinoin.

LUE LISÄÄ »
24.08.2018

Hankkeessa pilotoidaan viimeisen kilometrin (last mile) kevyitä jakeluratkaisuja. Tämä on linjassa kaupunkien ilmastostrategioiden kanssa, joissa halutaan karsia autoliikenteen määrää keskusta-alueilla.

LUE LISÄÄ »
Jaa artikkeli