Tampere

Tamperetta kehitetään yhdessä

Tampere on asenne, jossa painottuu ekosysteemiperusteinen elinkeinoelämän kehittäminen: digitaalisia palveluita, tuotteita ja prosesseja kehittävät tahot sekä näiden palveluiden käyttäjät tuodaan yhteen. Strategisena tavoitteena on olla Sinulle paras. Innovatiivisia, digitaalisia ja kestäviä älykkään kaupungin ratkaisuja luodaan yhdessä yritysten, tutkimuslaitosten, kuntien ja kaupunkilaisten kanssa. Hyvä arki syntyy yhdessä tekemällä.

Suomen suosituin asuin-, matkailu- ja opiskelukaupunki Tampere on elämäntapa, joka vie mukanaan. Kaupunki on tunnettu opiskelijaystävällisyydestään, kauniista ympäristöstään sekä erityisesti teknologisesta huippuosaamisestaan. Vetovoimaisen Tampereen väkiluku on kasvanut kohisten viime vuosina, noin 3 500 asukkaalla vuodessa, joten alueelle rakennetaan jatkuvasti uutta.

Vilkas kaupunki haluaa varmistaa, että liikkuminen ja rakentaminen ovat älykkäästi toteutettuja. Raitiotie, ainutlaatuinen Kansi, monitoimiareena, maanalainen pysäköinti, tunnelit ja muut logistiikkarakenteet mahdollistavat energisen kaupunkikokemuksen. Uusien rakennusten suunnitteluun ja käyttöön tarvitaan uusia ympäristöystävällisiä ja vähäpäästöisiä ratkaisuja, jotta kaupunki voi kasvaa kestävästi. Myös vanhan rakennuskannan energiatehokkuuden parantamiseen tarvitaan uusia keinoja, jotta energiankulutuksen päästöt saadaan alas.

Tampere on hedelmällinen innovaatioalusta yrityksille, jotka kehittävät älykästä kaupunkitekniikkaa, tuotteita ja palveluratkaisuja, kuten älykkäitä liikennejärjestelmiä ja tulevaisuuden asumista. 6Aika-hankkeet kehittävät tamperelaisia älykkään kaupungin ratkaisuja osana ohjelmapohjaista kaupunkikehittämistä. 6Aika-hanketyötä tehdään muun muassa Smart Tampere -ohjelmassa, jossa 6Aika-hankkeet tuottavat uusia älykkään kaupungin ratkaisuja ja uutta yhteistyökulttuuria.

6aika-strategian tuloksena Suomen suuret kaupungit ovat yhdessä kehittäneet alustamaista toimintatapaa ja avanneet kaupunkien toimintaympäristöjä palveluiden ja innovaatioiden pilotoinneille.

Lue lisää Tampereen 6Aika-toiminnasta kaupungin sivuilta.


Jukka Järvinen
Aluekehityspäällikkö
jukka.jarvinen (at) tampere.fi
puh. 040 724 1112

17.05.2019

Tamperelaisopiskelijoiden tiimi Sockman valittiin parhaaksi Osaamisen pelimerkit -hankkeen kilpailussa.

LUE LISÄÄ »
12.04.2019

Ensimmäiseksi kokeillaan painon etäseurantaa, jatkossa seurataan mahdollisesti myös muita terveystekijöitä. Etäseuranta tuo mukanaan runsaasti säästöpotentiaalia, kun potilaiden sairaalahoitojaksot lyhenevät ja ensiapukäynnit vähenevät.

LUE LISÄÄ »
13.03.2019

Pelifarmi-valmennuksilla oli nuorten itsensä mielestä myös merkittäviä laadullisia vaikutuksia heidän elämäänsä mm. nuorten itsevarmuuden lisääntyessä ja heidän sosiaalisten verkostojensa karttuessa.

LUE LISÄÄ »
24.01.2019

Turun Puutorille on tulossa keväällä uusi CityHUB-lähijakeluasema, johon kuljetusyritykset toimittavat keskusta-alueen lähetyksiä. Pyöräkuriirit toimittavat lähetykset edelleen vastaanottajille. Helsingissä kokeillaan keväällä muun muassa kirjojen dronekuljetuksia Suomenlinnaan.

LUE LISÄÄ »
08.01.2019

Konsultaatioihin voi ilmoittautua paikallisen projektipäällikön kautta. Metropolia julkaisi myös koulutusmateriaalia yrityksille.

LUE LISÄÄ »
20.12.2018

Haastepajoissa työnhakijat ratkovat yritysten tarpeita esimerkiksi liiketoiminnan kehittämisen, tuote- ja palvelukehityksen sekä myynnin ja markkinoinnin saralla.

LUE LISÄÄ »
19.12.2018

Kiertotalous tarjoaa liiketoimintamahdollisuuksia jokaiselle yritykselle. Se tuo kilpailukykyä ja kasvua, ja kestävästi toimiva yritys houkuttelee myös sijoittajia ja tulevaisuuden osaajia.

LUE LISÄÄ »
11.12.2018

Tavoitteena on tuottaa uutta liiketoimintaa yrityksille ja edistää kasvuhakuisten yritysten kiinnittymistä niiden tarpeita tukeviin verkostoihin ja innovaatioekosysteemeihin.

LUE LISÄÄ »
09.11.2018

Valmennukset painottuvat Oulun seudulla painettavaan elektroniikkaan, Turussa meriteollisuuteen ja terveysteknologiaan. Tampereen seudulla valmennuksia tehdään digitaalisesta tuotekehityksestä ja valmistuksesta, 3D-tulostamisesta sekä palvelurobotiikasta

LUE LISÄÄ »
08.11.2018

Jos yritysten ja julkisen sektorin yhteistyö palvelujen kehittämisessä saadaan kasvuun, näkyy se pidemmällä tähtäimellä kasvuna myös yritysten liikevaihdossa.

LUE LISÄÄ »
Jaa artikkeli