Helsinki

Yhteistyöllä parempiin tuloksiin

Helsingin keskeisenä tavoitteena 6Aika-strategiassa on luoda yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja tätä kautta asukkaille uusia työmahdollisuuksia.

Avoin data -painopisteen toteutusta kärkihankkeessa vetää tietokeskus. Tarkoituksena on edesauttaa datojen avaamista ja hyödyntämistä erityisesti liiketoiminnan näkökulmasta. Avoimissa innovaatioalustoissa tavoitteena on vahvistaa Helsingin valmiuksia toimia kehitysalustana uusille ratkaisuille yhteistyössä yritysten ja muiden kumppanien kanssa. Helsingin osalta avoimet innovaatioalustat -kärkihankkeessa jatketaan mm. Kalasataman kehittämistä älykkäänä kaupunginosana. Avoimessa osallisuudessa ja asiakkuudessa Helsinki on aktiivisesti mukana kuutoskaupunkien yhteisessä kärkihankkeessa.

Helsingin kannalta strategian toteutuksessa oleellista on tiivis yhteistyö ja yhdessä oppiminen kuutoskaupunkien kesken. Lisäksi tarvitaan aitoa vuoropuhelua ja yhdessä tekemistä kaupunkikonsernin sisällä.

Lue lisää Helsingin 6Aika-toiminnasta kaupungin sivuilta.

Mikko Martikka, 6Aika EAKR-hakuihin (erityistavoite 3.2) liittyvät kysymykset
Projektikoordinaattori
puh. 041 549 6369
mikko.martikka(at)hel.fi

Kimmo Heinonen, muut 6Aikaan liittyvät asiat
Johtava asiantuntija
puh. 040 172 7807
kimmo.o.heinonen(at)hel.fi

 

20.05.2019

Logistiikka- ja työmaakoneiden ja -kuljetusten päästöt ovat merkittävä osa kaupunkien liikennepäästöistä. Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet -hanke HNRY keskittyy yritysten ja raskaan liikenteen päästöjen vähentämiseen työmailla ja satama-alueilla.

LUE LISÄÄ »
17.05.2019

Tamperelaisopiskelijoiden tiimi Sockman valittiin parhaaksi Osaamisen pelimerkit -hankkeen kilpailussa.

LUE LISÄÄ »
29.04.2019

Työssäoppimisen malli yhdistää työkokeilun tai palkkatuella työskentelyn tutkinnon suorittamiseen.

LUE LISÄÄ »
29.04.2019

Uusi EAC-malli tuo aiempaa kevyemmän tavan yritysten ja opettajien yhteiskehittämiseen. Yhteisen kokeilun voi aloittaa koska tahansa.

LUE LISÄÄ »
09.04.2019

Tutustu liikkumisen kokeiluihin, jotka tehdään pääkaupunkiseudulla tänä kesänä.

LUE LISÄÄ »
04.04.2019

6Aika-strategia sai näkyvyyttä Smart Regions -ohjelmassa ympäri Euroopan. Hankkeissa tehdyistä kokeiluista haastateltiin Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -kokeilua Oulussa ja Perille asti -kokeilua Helsingissä.

LUE LISÄÄ »
26.03.2019

Hanke kannusti pk-yrityksiä kehittämään toimintaansa omistajanvaihdosta silmällä pitäen. Yrittäjät saivat tarvittaessa myös yksilöllistä neuvontaa. Hanke teki yhteistyötä yli 80 yrittäjyyttä edistävän organisaation kanssa.

LUE LISÄÄ »
19.03.2019

Olennaista on, että eri järjestelmien tuottama data pystytään yhdistämään. Kun kaupungeissa päästään käsiksi siiloissa olevaan dataan, siitä saadaan irti todellinen hyöty. CityIoT-hanke valmistelee avointa IoT-alustaa, jolle voi yhdistää dataa kaupunkien eri järjestelmistä.

LUE LISÄÄ »
31.01.2019

Hanke auttoi työnhakijoita Turussa ja Helsingissä tunnistamaan ja tuomaan esiin omaa osaamistaan ja parantamaan digi- ja viestintätaitojaan.

LUE LISÄÄ »
28.01.2019

Perille asti -hanke etsii yrityksiltä uusia liikkumisen ratkaisuja kevään ja kesän kokeiluihin Espoon Rantaraitille ja saaristoon, Vantaan matkailukohteisiin ja Aviapoliksen alueelle sekä asukkaiden liikkumiseen Helsingin Jätkäsaaressa.

LUE LISÄÄ »
Jaa artikkeli