Siirry sisältöön

Kasvualoille lisätyövoimaa maahanmuuttajista – virtuaalitodellisuuden työkaluja testataan koulutuksissa

Uusi 6Aika-hanke VR Fast track - osaamisen arvioinnin kautta työelämään kehittää ja testaa virtuaalitodellisuuden käyttämistä työnhakijoiden osaamisen tunnistamisessa ja työllisyyskoulutuksissa. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on tukea maahanmuuttajien työllistymistä ja vastata näin työvoiman tarpeeseen, jota positiivinen rakennemuutos on lisännyt Helsingin ja Turun seudulla.

Fast track -malli kehitetään yhdessä maahanmuuttajajärjestöjen ja yrittäjien kanssa. ”Malli sisältää esimerkiksi tietyn toimialan keskeiset kompetenssit, jotka viedään virtuaalitodellisuusympäristöön. Henkilö osoittaa hallitsevansa työhön tarvittavan osaamisen tekemällä määritellyt tehtävät VR-ympäristössä”, yliopettaja Merja Drake Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta sanoo. Draken mukaan Turun ja Helsingin alueella toimivien yritysten kanssa kanssa neuvotellaan hankkeen alussa toimialoista, joilla mallia testataan.

Hanke aikoo tuottaa yritysten osaamistarpeiden pohjalta myös koulutuspaketin maahanmuuttajien kouluttamista varten. Lisäksi kokeillaan matalan kynnyksen työpoolikokeilua, jossa maahanmuuttajat työskentelevät kevytyrittäjinä työnantajille.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu koordinoi VR Fast track -hanketta, mukana on Turun ammattikorkeakoulu. Hanke alkaa nyt lokakuun alussa ja päättyy joulukuun loppuun 2021. Budjetti on 577 604 euroa.

Tutustu hankekuvaukseen

Lisätietoja:
Merja Drake
yliopettaja
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
puh. 050 327 5659, merja.drake(at)haaga-helia.fi