Siirry sisältöön

KAOS kouluttaa yrityksiä 3D-kaupunkimallintamisesta

6Aika-hanke KAOS kehittää yritysten ja kaupunkiorganisaatioiden osaamista 3D-kaupunkimallintamisesta. Hanke aikoo järjestää koulutuksia ja tapahtumia, joissa käsitellään 3D-kaupunkimallintamista eri näkökulmista. Vaikka Suomessa ollaankin maailman kärkeä paikkatiedon avaamisessa, vakiintuneiden käytäntöjen ja osaamisen puute on jarruttanut mallintamisen hyödyntämistä yrityksissä ja kaupungeissa.

”3D-kaupunkimallinnus tukee jo laajasti kaupunkien toimintaa, kuten kaupunkisuunnittelua ja kaupunkiympäristön ylläpitoa”, projektipäällikkö Juho-Pekka Virtanen Aalto-yliopistosta kertoo. ”Avoimet 3D-kaupunkimallit toimivat erilaisten tietojärjestelmien osana ja lähtökohtana visualisoinneissa, joita on tuotettu kaupunkiympäristöstä ja kaupunkiympäristön tiedosta.”

”Mutta kaupunkimalleja voidaan hyödyntää aiempaa monialaisemmin, jos yritysten ja kaupunkien osaaminen mallintamisen mahdollisuuksista ja sovelluksista kehittyy. Malleja voitaisiin hyödyntää esimerkiksi tapahtumien suunnittelussa, esteettömyyden kehittämisessä ja tilojen käytön tehostamisessa.”

KAOS-hanke jatkuu ensi vuoden loppuun saakka. Aalto-yliopisto koordinoi hanketta, muut osapuolet ovat Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus FGI ja Suomen ympäristöopisto SYKLI. Hankkeen budjetti on 237 363 euroa.

Lue lisää KAOS-hankkeen tavoitteista

KAOS-hankkeen sivut

Lisätietoja:
Juho-Pekka Virtanen
projektipäällikkö
Aalto-yliopisto
puh. 050 405 7791, juho-pekka.virtanen(at)aalto.fi