Siirry sisältöön

Ihmisten muotoilema kaupunki: palvelut sujuviksi yhdessä yritysten kanssa

08.12.2017 | HelsinkiUutiset

Ihmisten muotoilema kaupunki -tapahtuman työpajoissa käytettiin uudentyyppisiä menetelmiä. Kuva: Kimmo Brandt/Helsingin kaupunki

4.12.2017 järjestetyssä Ihmisten muotoilema kaupunki -tapahtumassa oltiin kaupunkikehittämisen suurten kysymysten äärellä. Millaisia Helsingin palvelut ovat tulevaisuudessa? Mitä on tehtävä, jotta palvelut toimivat paremmin asukkaiden mielestä ja asiakaskokemus on laadukas? Kuinka yritykset ja kaupunki rakentavat yhdessä maailman edistyksellisimmän arjen?

Ennakkoluulottomia vastauksia haettiin muotoilusta, vuorovaikutuksesta ja digitalisaatiosta yhdessä yritysten, yhteisöjen ja kaupunkien asiantuntijoiden kanssa. Tapahtumaan oli ilmoittautunut lähes sata osallistujaa. Sen järjestivät Helsingin kaupungin 6Aika Avoin osallisuus ja asiakkuus -tiimi yhdessä Digitaalinen Helsinki -ohjelman kanssa.

Kaupunkien haasteet samanlaisia

Päivän aikana pidetyissä työpajoissa käytettiin tavanomaisista poikkeavia tapoja. Aiheena ryhmissä oli muun muassa se, millaista apua asioiden internet (IoT), analytiikka ja tekoäly voisivat tarjota palvelumuotoiluun ja kuinka dataa hyödynnetään monimutkaistuvissa palvelutilanteissa.

Helsingin kaupungin va. tietotekniikka- ja viestintäjohtaja Markku Raitio muistutti Helsingin strategian korostamasta maailman toimivimman kaupungin teemasta. Helsingin tavoitteisiin kuuluu myös olla maailman edistyksellisin digitalisaatiossa.

6Aika-hankkeesta Tampereelta tullut Outi Nokkonen oli hyvillään helsinkiläisten kollegojensa kutsusta. Hän sai arvokasta tietoa työpajoja edeltäneistä, asiakaskokemukseen pureutuneista alustuksista, joissa hän kuuli monta hyvää esimerkkiä pääkaupungin hankkeista.

— On äärimmäisen tärkeää, että kaupungit vaihtavat aktiivisesti tietoa. Haasteet ovat pohjimmiltaan samanlaisia. ​

Lue lisää puheenvuoroista sekä keskustelunaiheista Ihmisten muotoilema kaupunki -tapahtumassa

Openservices.fi

Teksti: Kirsi Riipinen/Helsingin kaupunki