Siirry sisältöön

Ideat Maasta 2016

24.10.2016 | TampereUutiset

Aika: 18.11.2016
Paikka: Tampere, Hervanta, Tampereen teknillinen yliopisto

Ideat Maasta 2016 on yrityksille ja alan toimijoille suunnattu yhteinen innovaatiotapahtuma, jonka teemana ovat maa‐ ja kallioperään liittyvästä toiminnasta kumpuavat uudet aktiviteetit. Tavoitteena on synnyttää yritystoimintaa, jossa hyödynnetään uusimpia avoimen datan sekä tekniikan tarjoamia mahdollisuuksia.

Tapahtuma tuo yhteen uusinta teknologiaa hyödyntäviä alan kärkitoimijoita, viranomaisia ja tutkijoita sekä ideakilpailun muodossa alan opiskelijoiden ennakkoluulottomia uusia näkemyksiä.

Ideakilpailu käynnistyy 2.11.2016. Ennakkoinfoa löytyy jo nyt täältä. Kilpailutyönsä ennakkoon jättäneistä 5‐6 ryhmää pääsee  Ideat Maasta -tapahtumaan esittelemään työtään yleisölle ja tuomaristolle.

Tapahtuma tarjoaa:

  • uusia ideoita vaikkapa avoimen geodatan hyödyntämisestä
  • kontakteja tulevaisuuden tekijöihin
  • mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja uusien yrityskontaktien luomiseen
  • mahdollisuuden tuoda ideat ja pulmat yhteiselle foorumille ratkaistaviksi tai arvioitaviksi

Tilaisuudessa on innovaatiotori, jossa on esillä yritysten ja ideanikkareiden tulevaisuudennäkymiä; pulmakulma ja työpajoja, joissa ratkotaan ongelmia; yritysten puheenvuoroja viimeisestä kehityksestä alalla ja arvioita tulevaisuudesta; opiskelijoiden innovaatiokilpailun esittelyissä uutta ennakkoluulotonta pohdintaa ja tuoreita ajatuksia.

Ohjelma (alustava)

Tilaisuus alkaa aamukahvilla, jatkuen mm. Peter Vesterbackan puheenvuoron myötä kohti yritysten esiin nostamien haasteiden käsittelyä, porinaa ständeillä ja opiskelijoiden kilpailutöiden esittelyä. Päivän päätteeksi järjestettäneen mahdollisuus rentoutumiseen teekkarisaunassa tms. Yksityiskohtaisempi ohjelma julkaistaan osallistuvien yritysten ja kilpailijaryhmien määrän selvittyä ‐ joka tapauksessa lokakuun aikana.

Lisätietoa: http://www.citygeomodel.fi

Tilaisuuden järjestävät Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) ja CityGeoModel-hanke. Tampereen kaupungin vetämä CityGeoModel on osa Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteistä 6Aika-strategiaa, jossa kehitetään avoimempia ja älykkäämpiä palveluita. Tavoitteena on synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja. Kuutoskaupungit ovat Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Turku, Oulu.