Siirry sisältöön

Ideakilpailulla hyvinvointia tamperelaisille

20.11.2015 | TampereUutiset

Tampereen kaupunki haastaa organisaatiot ja kaupunkilaiset kehittämään digitaalisia ratkaisuja, jotka motivoivat ja kannustavat oman terveyden, hyvinvoinnin ja omahoidon edistämiseen. Kaikille avoin Hyvinvointia digitaalisilla ratkaisuilla -ideakilpailu on käynnissä 15.1.2016 saakka.

Tavoitteena on, että vuonna 2025 Tampereen kaupungin tuottamista hyvinvointipalveluista 75 prosenttia on digitalisoitu. Samalla halutaan vahvistaa kuntalaisille tarjottavia ennaltaehkäiseviä ja matalan kynnyksen palveluja.

Digitaalisilla ratkaisuilla hyvinvointia

Hyvinvointia digitaalisilla ratkaisuilla -kilpailussa etsitään uudenlaisia, helppokäyttöisiä ja yhteisöllisyyttä lisääviä digitaalisia keinoja, joilla kuntalaiset saadaan pitämään huolta itsestään. Kilpailuehdotukset voivat esimerkiksi kannustaa kuntalaisia liikkumaan, tarjota virtuaalisia vertaisryhmiä tai mahdollistaa ennaltaehkäisevät terveydentilan mittaukset, seurannat tai diagnosoinnit. Mahdolliset ratkaisut eivät rajoitu näihin – villit ja yllättävät ideat ovat tervetulleita!

Kilpailussa on kaksi sarjaa: toinen kaupunkilaisille ja toinen organisaatioille. Kaupunkilaisille suunnatussa sarjassa etsitään ideatasolla olevia ratkaisuja. Organisaatioille suunnatussa luokassa etsitään kehitteillä olevia, aidosti uusia ratkaisuja.

Parhaat ideat palkitaan

Kaupunkilaisluokan kolme parasta ideaa palkitaan Tampereen joukkoliikenteen matkakortilla. Organisaatioluokan kolme parasta ehdotusta palkitaan rahapalkinnoin minkä lisäksi ehdotukset voivat edetä suorahankintaan tai kaupungin kanssa yhteistyössä toteutettavaan t&k-hankkeeseen.

Lisätietoa kilpailusta, ehdotusten laadintaohjeet, osallistujien kelpoisuusehdot, ehdotusten vertailukriteerit ja kilpailuesitysten jättämisohjeet löytyvät  kilpailuohjelmasta. Ideakilpailu toteutetaan osana Avoimet innovaatioalustat -painopistealueen Tesoman innovaatiomalli -hanketta.