Siirry sisältöön

HIPPA-hankkeen innovaatiokilpailun voittaja Kasviportaat edistää toimintakykyä ja mielekästä palveluasumista

HIPPA – Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla -hankkeen innovaatiokilpailun voittaja on valittu. Asumista ja toimintakykyä tukeva elinympäristö -innovaatiokilpailussa etsittiin digitaalisia tuotteita ja palveluja, jotka tukevat toimintakykyisyyttä ja osallisuutta asukkaan elinympäristössä, parantavat turvallista asumista ja lisäävät asumisen mielekkyyttä ja hyvää elämää.

Voittajaksi valittiin Kasviportaat-yritys ehdotuksellaan, jossa ideana on jatkokehittää yrityksen Suomessa valmistettavaa Supragarden® sisäkasvatusjärjestelmää digitaalisten tuotteiden avulla siten, että se soveltuisi paremmin ja turvallisemmin palvelutalojen asukkaille harraste- ja virikekäyttöön.

Päätöksessä katsottiin eduksi tuotteen osallisuutta ja toimintakykyä edistävä elementti sekä innovatiivisuus. Tuotteen kautta ikäihminen nähtiin aktiivisena toimijana, sillä ratkaisu edistää ja ylläpitää osallisuutta. Mahdollisuus harrastaa puutarhanhoitoa vahvistaa asukkaan mielekästä elämää.

Älykkään järjestelmän yhteiskehittämistä

Yritys toi esille kehitystyönsä käyttäjälähtöisyyden ja suunnitelman siitä, kuinka tuotetta voidaan yhteiskehittää yhteistyössä korkeakoulun kanssa. Kasviportaat yhteiskehittää tuotteen järjestelmän älykkyyttä Metropolian Puhtaat ja älykkäät ratkaisut – osaamisalueella sekä sote-alan Kuntoutus ja tutkiminen -opinnoissa yhdessä opiskelijoiden, palvelutalon ja yrityksen kanssa. Yhteiskehittämistä suunnitellaan tehtäväksi myös muissa HIPPA-hankkeen kaupungeissa, Tampereella ja Oulussa.

Voittaja pääsee mukaan Hyvä ikä -messuille HIPPA-hankkeen kanssa 30.9.-1.10.2020. Yritys saa myös Hipan tuen käyttäjälähtöisissä kehitysprosesseissa: käyttäjälähtöisessä yhteiskehittelyssä, testauksessa ja kaupallistamisessa.

Yritystä kehotetaan jatkokehittelyn aikana ottamaan huomioon erityisesti digitaaliset tekijät, jotka edistävät sellaisten henkilöiden toimintaa, joilla on muistiongelmia. Yrityksen on syytä huomioida myös EU-direktiivit tuotteen kehittämisessä.

HIPPA-hanke kiittää kaikkia osallistujia.

hippa.metropolia.fi