Siirry sisältöön

Virtual Writers Room – Master Class ja Script Tampereella

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
08.03.2019
09:00 - 17:00

Tapahtumapaikka
Tampereen tarinatehdas, Rullaamo


Perinteinen käsikirjoittamiseen keskittyvä Script Tampere starttaa kuudennen kerran Tampereen elokuvajuhlilla. Tänä vuonna ohjelma on tehty yhteistyössä 6Aika-kaupunkien Virtual Writer’s Room -hankkeen kanssa. Ohjelma on suunnattu kaikille elokuva- ja tv-käsikirjoittamisesta kiinnostuneille, alan ammattilaisille ja opiskelijoille.Torstai 7.3.–perjantai 8.3.

Hintatiedot:
Torstai 7.3.

20€ / koko päivä. Ilmoittautumislomake alla.
Walk-in-lipunmyynti Tampereen Tarinatehtaalla torstaina klo 9.00–10.00, mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty.

Ohjelma

Torstai 7.3.

Klo 9.00–10.00 Ilmoittautuminen ja lipunmyynti

Klo 10.00–12.00 Lyhyen muodon käsikirjoittaminen: Miten se tehdään (englanniksi).

Larisa Gutmanis on elokuva-alan pitkäaikainen ammattilainen, joka muun muassa opettaa käsikirjoitusta Toronton Yliopistossa ja Riikassa sijaitsevassa Latvian Kulttuuriakatemiassa. Tässä keynote-luennossa Gutmanis käsittelee seuraavia asioita:

– Mikä toimii, mikä ei? Kuinka ?
– Lyhytelokuvan käyttäminen erilaisissa tarinankerronnan
– Tarinoita syvältä sisimmästäsi!

Klo 13.00–14.00 Jani Pösö: Sekaisin &#Lovemilla

Jani Pösö on käsikirjoittaja ja tuottaja, joka omistaa yhdessä Teemu Nikin kanssa It’s Alive Films Oy:n. Heidän tunnetuimpia töitään ovat huippusuosion saavuttanut #lovemilla ja Saksaankin myyty nuorten draamasarja Sekasin.

Tässä sessiossa Jani kertoo #lovemilla ja Sekasin-sarjojen käsikirjoittamisesta ja siitä, mitä eroa on lyhyen ja pitkän muodon käsikirjoittamisessa.

Klo 14.30–16.00 YLE perjantai: täyslaatuisia dokkareita neljässä viikossa.

Ylen Perjantai pistää miettimään viikoittain vaihtuvilla aiheillaan. Teemaa joka jaksossa syventävät Perjantai-dokkarit. Mutta miten ne tehdään? Aiheesta puhumassa Anni Tolonen (toimittaja: Liian pelottava lapsi), Ami Assulin (toimittaja: Viiden tähden illallinen) sekä Perjantain pääohjaaja Mikko Uusitalo. Tilaisuutta isännöi Perjantain tuottaja Pasi Toivonen.

Ilmoittautumislomake on auki su 3. maaliskuuta asti.

Ilmoittaudu tapahtumaan täältä

 

Perjantai 8.3.
Maksuton. Ei ennakkoilmoittautumista. Sisäänpääsy tulojärjestyksessä.

Virtual Writers’ Room -hanke järjestää muun muassa TV-sarjojen käsikirjoittamista ja Writers’ Room -työskentelyä käsittelevän Master Class -tapahtuman, joka on osa Tampere Film Festivalin yhteydessä järjestettävää, käsikirjoittamiseen keskittyvää Script Tampere-tapahtumaa.

Ohjelma
Klo 9.00 – Ovet aukeavat

Klo 10.00–12.00 – Case Study: Karppi ja Aallonmurtaja

Käsikirjoittajat Jari Olavi Rantala (Karppi) ja Miira Karhula (Aallonmurtaja) keskustelevat tv-sarjojen käsikirjoittamisesta. Miten syntyivät Karppi ja Aallonmurtaja? Mitä kansainvälinen menestys vaatii? Suomalainen rikossarja on jo maailmalla, mitä tapahtuu seuraavaksi?

Klo 13.00–15.00 – Writers’ Room: Käsikirjoittajan työroolit

Crime-sarjoja kirjoitetaan useimmiten pääkirjoittajien johdolla writers’ roomeissa. Miten näissä konkreettisesti työskennellään? Mitä työvaiheita on? Millainen on pääkirjoittajan/showrunnerin työnkuva ja miten se on muuttunut ja tulevaisuudessa muuttuu? Miten pääkirjoittajan ja jaksokirjoittajan työnkuva eroaa toisistaan? Miten kansainvälistyminen vaikuttaa työhön?

Keskustelijoina mm. pääkirjoittaja Laura Suhonen (Koukussa) ja jaksokirjoittajat Paula Mononen (Sorjonen) ja Juha Karvanen (Roba). Keskustelua moderoi: Miira Karhula.

Klo 15.00–17.00

VWR Kick off

Vapaamuotoinen verkostoitumistapahtuma, jonka aluksi esitellään Virtual Writers’ Room -hankkeen toimijat.