Siirry sisältöön

Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa: Kestävän liikenteen teemakeskustelu & sähköautot

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
26.01.2022
15:00 - 15:45


Tervetuloa kuulolle ja keskustelemaan Espoon kestävästä liikenteestä!

Kestävän liikenteen teemakeskustelut järjestetään etänä Microsoft Teams:in välityksellä 19.5.2021, 16.6.2021, 8.9.2021, 13.10.2021, 24.11.2021 ja 26.1.2022 kello 15.00. Keskustelut kestävät noin 45 minuuttia.

Keskusteluissa nostetaan esiin jokin kestävän liikenteen ajankohtainen teema.

Tapahtumaa ovat juontamassa liikenteen projektipäälliköt Mari Päätalo ja Tuomas Kiuru Espoon Kestävän kehityksen yksiköstä. Osallistujat voivat esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun. Tilaisuuksista tehdään tallenteet.

Kestävän liikenteen teemakeskustelu VI

Keskiviikko 26.1.2022 klo 15.00

Keskustelun aiheena on sähköautoilu. Liikenne sähköistyy nyt nopeasti ja uusia automalleja tulee markkinoille kiihtyvällä tahdilla. Motivan kestävien hankintojen ja liikkumisen asiantuntija Taneli Varis tulee kertomaan meille henkilöliikenteen sähköistymiskehityksestä. Motiva Oy on valtion kokonaan omistama yritys, joka tarjoaa asiantuntijapalveluja kestävän kehityksen vauhdittamiseksi. Puheenvuorossa kuulemme henkilöliikenteen sähköistymisen lähiaikojen näkymistä sekä latausinfran kehityksestä ja tuista. Lisäksi sivutaan julkisiin hankintoihin ja esimerkiksi taksialaan vaikuttavaa niin sanottua puhtaiden ajoneuvojen direktiiviä.

Liity tietokoneellasi tai mobiilisovelluksellasi mukaan keskusteluun alla olevasta linkistä:
Klikkaa tästä liittyäksesi tapahtumaan

Espoon kaupunki on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuonna 2030. Liikenteen päästöt ovat noin kolmannes Espoon kasvihuonekaasupäästöistä. Hiilineutraalius saavutetaan korvaamalla fossiilisia polttoaineita fossiilittomilla, uudistamalla autokantaa ja mahdollistamalla siirtymä kestäviin kulkutapoihin kävelyyn, pyöräilyyn ja joukkoliikenteeseen.

Teemakeskustelut ovat osa Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa-hanketta.

Lisätietoja:

Tapahtumien tiedot Espoon kaupungin sivuilla.

Tuomas Kiuru, projektipäällikkö
Espoon kaupunki
tuomas.kiuru@espoo.fi

Mari Päätalo, projektipäällikkö
Espoon kaupunki
mari.paatalo@espoo.fi

Kuva: Olli Urpela, Pintaliitodesign