Siirry sisältöön

Työpaja: Oulun ja Tampereen avoin IoT-alusta

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
19.12.2017
09:00 - 12:00

Tapahtumapaikka
Tellus Innovation Arena


Työpajan tarkoitus ja tavoite

Työpajan tarkoitus on määritellä vaatimukset kaupunkien avoimelle IoT-alustalle, jonka avulla päästään eroon toimittajakohtaisista siilomaisista ratkaisuista. Nyt kehitetään kaupunkien toimintaympäristöjä ja luodaan edellytyksiä myös pienten yritysten pärjäämiseksi kilpailussa kaupunkien IoT-hankinnoista. Kaupungit ovat yrityksille merkittävä potentiaalinen asiakas, sillä lähitulevaisuuteen suunnitellut investoinnit palvelujen digitalisoimiseksi ovat mittavat.

Kohderyhmä

Työpajaan ovat tervetulleita kaikki yritykset, tutkimusorganisaatiot ja muut sidosryhmät, joilla on esittää vaatimuksia ja tarpeita kaupunkien avoimelle IoT-alustalle (hyödynnät alustaa liiketoimintaan, rakennat applikaatioita alustaa hyödyntämällä, alustan rakentamisesta kiinnostuneet, IoT-alustojen toimittajat, sensoritoimittajat, analysointipalvelujen toimittajat, tietoliikennetoimittajat, jne.)

Ohjelma

9:00–9:10 Avaus

  • CityIoT-projektin esittely, Pirjo Rousu, Oulun yliopisto
  • Toimittajariippumaton IoT-referenssiarkkitehtuuri, Jarkko Hyysalo, Oulun yliopisto
  • Oulun ja Tampereen kaupunkien nykyiset järjestelmät ja tarpeet avoimelle IoT-alustalle sekä pilot-kohteiden esittely; Oulussa kiinteistöt ja Tampereella älykäs valaisinverkko, Jani Nousiainen, Oulun kaupunki, Mika Heikkilä, Tampereen kaupunki
  • Työpajan tavoite ja tarkoitus, Harri Sten, Tampereen teknillinen yliopisto

10:10 -11:30 Työpaja

11:30–12:00 Työpajojen yhteenveto, määrittelytyön eteneminen

12:00 Tilaisuuden päätös

Ilmoittautuminen: https://www.cityiot.fi/tapahtumat-cityiot/tyopajaoulu