Siirry sisältöön

Tulevaisuuden älykkäät oppimis­ympäristöt – Oppimisen tulevaisuus -päätösseminaari

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
06.10.2020
12:30 - 16:00


Lämpimästi tervetuloa Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeen virtuaaliseen päätösseminaariin. Lähes kolme vuotta kestänyt hankkeemme on saapumassa päätökseen ja on tullut aika juhlistaa oppimisen uutta aikaa!

Luvassa on inspiroivia puheenvuoroja hankkeemme teemoista. Tietenkin kerromme myös hankkeemme tuloksista ja jaamme kertyneitä oppeja eteenpäin. Pääset myös virtuaaliratkaisuja hyödyntäen tutustumaan hankkeeseemme virtuaalisella messualueella.

Ilmoittaudu mukaan ilmoittautumislinkistä 5.10. klo 12.00 mennessä. Kannattaa toimia nopeasti, 500 ensimmäiseksi ilmoittautunutta mahtuu mukaan!

Voit vaikuttaa tapahtumamme sisältöön esittämällä kysymyksiä puhujille ja hankkeemme toimijoille ennakkoon. Lähetä kysymys tai kommentti Scree.io-alustalle, niin pyrimme vastaamaan siihen tapahtumassamme. Huomaathan, että viestit tulevat näkyviin viestiketjuun.

Ohjelma: (muutokset mahdollisia)

  • 12.30 Seminaari alkaa
  • Virtuaaliseen ympäristöön tutustuminen ja seminaarin avaus
  • Hankkeen tulosten esittely / Projektipäällikkö Anna Rantapero-Laine
  • Key note: Kokeiluilla kohti missiolähtöistä innovaatiotoimintaa, Kalle Nieminen, Sitra
  • Virtuaaliseen messualueeseen ja messuständeihin tutustuminen
  • Kokeilutoiminta ja yritysyhteistyö oppilaitosten näkökulmasta / opettajien kokemuksia
  • Kokeilutoiminta yritysten näkökulmasta / HeadAI, CGI, Load Last Save
  • Key note: Elina Hiltunen, futuristi
  • Loppusanat
  • 16.00 Tapahtuma päättyy

Tilaisuuden juontaa Teemu Arina.

Tilaisuuden puhujat ja juontaja:

Kalle Nieminen uskoo valtion vahvaan rooliin innovaatioiden takana. Päivätyössään hän toteuttaa tätä konkreettisesti vetämällä Sitra Labia. Sitran tulevaisuuslaboratorio koostuu muutoksentekijöille suunnatusta koulutusohjelmasta ja yhteisöstä. Labin tavoitteena on auttaa yhteiskunnallisesta muutoksesta kiinnostuneita tekijöitä. Ennen Sitra Labia Kalle veti Ratkaisu 100 -haastekilpailua. Sidosryhmiltä Kalle on saanut monta nimitystä mm. Johtava Kokeilija, Kokeiluhörhö ja Innovaatiokilpailunörtti.

Futuristi Elina Hiltunen on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden tohtori. Hän on aktiivinen luennoija, kouluttaja, kolumnisti ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut 11 tietokirjaa. Hänen avainosaamisalueitaan ovat ennakoinnin menetelmät, megatrendit ja trendit (erityisesti teknologia ja kuluttajatrendit) ja heikot signaalit.

Teemu Arina on kansainvälisesti tunnettu digitalisaatioon erikoistunut tietokirjailija ja tulevaisuusteemoihin keskittynyt puhuja. Arina on erikoistunut erityisesti oppimisen, työn, johtamisen, asumisen, terveyden ja hyvinvoinnin avainkysymyksiin. Hän tutkii erityisesti ihmisen ja koneen välistä suhdetta ja mitä se merkitsee ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta.

Kuva: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hanke