Päiväys ja aika
28.02.2019
10:00 - 16:00
Tapahtumapaikka
SparkUp Turku
Onko sinulla idea tuotteesta tai palvelusta, joka säästää resursseja ja edistää hiilineutraaliutta? Haluaisitko kokeilla ideaasi käytännössä yrityspartnereiden kanssa?
TÄSSÄ ON SINULLE KOKEILUALUSTA!
Tuo tullessasi idea tuotteesta tai palvelusta ja avoin mieli.
28.2.2019 järjestetään koko päivän työpaja, jolloin ideaasi jalostetaan mentorien ja asiantuntijoiden avulla eteenpäin. Mentorointikevät huipentuu ideoiden kilpailuun, joista paras valitaan kokeiluun Topinpuiston verkoston alueella. Toteutettavissa olevia ideoita viedään eteenpäin Topinpuiston verkoston voimin 6Aika: Tulevaisuuden kiertotalouskeskukset -hankkeen tuella. Lounais-Suomen Jätehuollon, Turun ammattikorkeakoulun ja SparkUp:n tiimit ovat tukenasi koko mentoroinnin ajan.
Kaikki ideat myös pisteytetään päivän päätteeksi. Idean kehittämistä voi jatkaa omassa yhteistyöverkostossa tai jättää sen kilpailuun.
Kilpailun dead line on työpajapäivän iltana 28.2. klo 23.59. Parhaita ideoita kokeiltavaksi saa siis vielä kehittää työpajan jälkeen.
KENELLE?
Kaikille, joilla on idea. Suurille ja pienille yrityksille kaikilta toimialoilta, yrittämisestä haaveileville tai opiskelijoille. Mentorointikevät antaa sinulle mahdollisuuden paitsi kokeilla ideaasi mutta myös saada sen kehittämiseen asiantuntija-apua. Lisäksi saat vertaistukea ja uusia yhteistyökumppaneita.
MITEN OSALLISTUN KILPAILUUN?
Ideat jätetään sähköpostitse osoitteeseen inka.makio(at)turkuamk.fi 28.2. klo 23.59 mennessä. Kuvaa ideasi yhdelle A4-paperille. Lisäksi voit jättää max 5 kuvasivua. Ideasta täytyy kuvata tavoitteet, toimenpiteet ja tulokset ja kokeiltavuus Topinpuistossa.
Kilpailuun voi osallistua vaikka ei osallistuisi tapahtumiin. Jos työpajapäivän jälkeen ideasi on valmis, sitä ei ole pakko jättää kilpailuun, vaan voit ottaa mentoreista ilon irti ja jatkaa idean kehittelyä yrityksessäsi.
VALINTAPERUSTEET
Raati arvioi kilpailuun jätetyt ideat. Ideoita arvioidaan seuraavilla kriteereillä.
A) Uutuusarvo ja innovatiivisuus (1–5 pistettä)
Miten uusi idea on?
Soveltaako idea jotain ratkaisua kokonaan uudella tavalla tai onko se aivan uusi?
Onko markkinoilla ennen nähty vastaavaa ratkaisua?
B) Vähähiilisyys ja kiertotalouden mukaisuus (1–5 pistettä)
Kuinka hyvin idea hyödyntää kiertotalouden periaatteita?
Perustuuko ratkaisu palvelujen tai tuotteiden kehittämiseen, materiaalien riittävyyteen ja kestävyyteen tai kierrättämiseen?
C) Toteuttamiskelpoisuus (1–5 pistettä)
Onko idean toteuttamiseksi tarvittavat resurssit mietitty ja ovatko ne saatavilla?
Onko kokeiluehdotus ja sen kustannukset avattu selkeästi ja realistisesti?
D) Hyötyminen Topinpuistosta (1–5 pistettä)
Hyötyykö idea 6Aika: Tulevaisuuden kiertotalouskeskukset -hankkeen tarjoamista palveluista (esim. mentorointi, työpajat, valmennuspäivät, selvitykset)?Sopiiko idea kokeiltavaksi Topinpuiston kiertotalouskeskuksessa tai yhteistyössä sen verkoston kumppanin tai kumppanien kanssa kevään/kesän aikana 2019?Hyötyykö idea Topinpuiston tarjoamista resursseista ja yhteistyökumppaneista?