Siirry sisältöön

Energiaviisaat kaupungit – Rakennuksista kerättävän datan hyödyntäminen kaupungeissa, työpaja Espoossa

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
02.04.2019
12:30 - 16:00

Tapahtumapaikka
Otaniemi


Kaupungit tarvitsevat näkemystä ja ideoita rakennuksista kerättävän datan hyödyntämiseen uusilla tavoilla.

Kutsumme yrityksiä, tutkimuslaitoksia, muita organisaatioita ja asiantuntijoita työstämään ratkaisuja rakennuksista kerättävän datan haasteisiin sekä kuulemaan kaupunkien tarpeista.

6Aika Energiaviisaat kaupungit -hankkeen kaupungeilla (Espoo, Helsinki, Tampere, Oulu, Turku, Vantaa) on tavoitteena mitata IoT:n avulla rakennuskantaansa ja sen käyttöä yhä enemmän tulevaisuudessa. Energiankulutus- ja olosuhdedataa kerätään jo nyt, mutta sen hyödyntämiseen kaivataan parempia ratkaisuja.

Tilaisuudessa kaupungit esittelevät pilottikohteensa sekä millaista dataa niistä on saatavilla
nykyisin. Kaupungit haluavat tietää, millaista dataa rakennuksista tulisi olla saatavilla, mihin dataa tulisi kerätä, sekä miten tietoa voidaan paremmin hyödyntää, jotta rakennusten energiatehokkuutta voidaan parantaa sisäilman laatu huomioiden. Tilaisuudessa kuullaan tähän liittyvistä hankkeen aikana toteutettavista hankinnoista ja kokeiluista!

Työpajassa kaupungit esittelevät konkreettiset haasteensa datan hyödyntämisen saralla: nämä liittyvät mm. QR-koodien hyödyntämiseen rakennusten energian ja huollonhallinnassa, dataanalytiikkaan, visualisointiin ja energiadatan keräämiseen palvelualustalle. Tavoitteena kaikilla kaupungeilla on energian säästäminen, hiilineutraalius sekä huollon ja käytön sujuvoittaminen.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua perjantaihin 29.3. klo 17 mennessä tässä osoitteessa