Siirry sisältöön

Perille asti/Peloton Club: Last Mile – Kokeiluilla parempaa liikkumista Helsingissä

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
15.05.2019
17:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Jackie Bar


Kaupungistuminen, ilmastonmuutos ja uudet teknologiat lupaavat muuttaa tapaamme liikkua tulevina vuosina enemmän kuin viimeiseen sataan vuoteen. Uusia smart mobility -ratkaisuja kehitetäänkin nyt kilpaa ympäri maailman, myös Suomessa. Ratkaisevaa uusien ratkaisujen kehittämisessä ja skaalaamisessa on kuitenkin luoda ratkaisujen kokeiluille riittävät puitteet.

Seuraavassa Peloton Club -tapahtumassa kysymmekin:

  • Mitä älykkäiden liikkumisratkaisujen kokeilujen suunnittelussa tulisi ottaa huomioon, niin kaupungin, kokeilijoiden kuin palveluiden käyttäjien näkökulmasta?
  • Miten kokeiluja voidaan suunnitella, fasilitoida ja arvioida?
  • Mitä uusia mahdollisuuksia kokeiluille on pian aukeamassa?

Ohjelma:

Tilaisuuden avaa keynote-puheenvuorollaan liikkumispalveluiden pioneeri Sonja Heikkilä. Sonja on ollut alusta asti mukana liikkumisen murroksessa kehittämässä Mobility as a Service -konseptia (MaaS) ja viemässä ajatuksiaan käytäntöön ensin OP:lla ja nyttemmin Nordkapilla. Sonjan puheenvuorossa kuullaan ihmislähtöisen suunnittelun tärkeydestä liikkumispalveluita suunniteltaessa.

Lisäksi tapahtumassa kuullaan oppeja Helsingin, Espoon ja Vantaan toteuttamista kokeiluista, joilla on etsitty ja testattu uusia älykkäitä ratkaisuja pääkaupunkiseudun työmatka- ja matkailuliikkumiseen, sekä kuullaan liiketoiminnan mallintamisesta ja esitellään Perille asti -hankkeessa kehitettyä kokeilumanuaalia.

Lopuksi kerromme 15.5. aukeavasta hausta Smartup Accelerator: Smart Mobility -kiihdyttämöohjelmaan, joka tarjoaa mahdollisuuden suomalaisille startup- ja PK-yrityksille hakea vauhtia kansainvälistymiseen Itämeren alueella.

Keskustelemassa pizzan äärellä on laaja joukko smart mobility -asiantuntijoita – toivomme että olet yksi heistä!

Rekisteröidy

Tervetuloa!

Peloton Club on Demos Helsingin 2011 perustama kestävien ja älykkäiden innovaatioiden ekosysteemi ja vertaisverkosto. Peloton Club luo uusia mahdollisuuksia startupeille cleantechin – erityisesti asumisen, liikkumisen ja ravinnon saralla, vauhdittaen uusia ratkaisuja tulevaisuuden kaupungeille ja matkaa kohti resurssiviisaampaa yhteiskuntaa.

15.5. järjestettävässä tilaisuudessa esitellyt kokeilut ja opit ovat osa Perille asti -hanketta, jonka tarkoituksena on parantaa matkailukohteiden ja kehittyvien työpaikka- sekä asuinalueiden saavutettavuutta. Yhteiskäyttöiset kulkumuodot, ääniopastetut reitit sekä erilaiset last mile -ratkaisut ovat osa tätä uusien liikkumisratkaisujen pilottihanketta.

Perille Asti -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa vuosina 2017-2019. Hankkeen toteuttavat Vantaan kaupunki, Forum Virium Helsinki, Espoo Marketing Oy, Aalto yliopisto, Metropolia ammattikorkeakoulu ja Demos Helsinki. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto.