Siirry sisältöön

Perille asti – Älysuojatie datan tuottajana ja turvallisuuden lisääjänä, demopäivä Helsingissä

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
31.10.2019
14:30 - 17:00

Tapahtumapaikka
Clarion Hotel Helsinki


Liikenne- ja kaupunkisuunnittelussa tarvitaan ajantasaista tietoa liikenteestä turvallisuuden, hyvän suunnittelun ja toimivan kaupunkiympäristön tueksi. Älyliikenteen ja -kaupunkikehityksen saralla kehitetään ja kokeillaan paljon uusia dataa kerääviä ja turvallisuutta lisääviä teknologioita. Miten näitä teknologioita voitaisiin hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla älykaupunkikehityksessä? Miten kaupunki käsittelee kokeiluissa tuotettua dataa ja miten kaupunkilaiset hyötyvät liikennedatasta?

Forum Virium Helsingin toteuttamassa Perille asti -hankkeessa kokeillaan turvallisuutta lisäävää ja liikennedataa tuottavaa älysuojatietä. Älysuojatie muistuttaa tavallista liikennemerkkiä, mutta sisältää teknologiaa, joka tuottaa suunnittelun tueksi tietoa liikennemääristä, nopeuksista ja ilmanlaadusta sekä ympäristön olosuhteista. Älysuojatie on asennettu Selkämerenkadulle sijaintiin, joka on asukastyöpajoissa tunnistettu turvattomaksi. Älysuojatiekokeilun toteuttaa Bercman Technologies.

Järjestämme 31.10.2019 klo 14.30-17.00 demopäivän Clarion Hotelissa, jossa kerrotaan mikä älysuojatie on, miten se toimii ja millaista dataa se tuottaa suunnittelun tueksi. Bercman Tecnologies esittelee lisäksi paikan päällä älysuojatien teknologiaa. Keskustelemme myös, miten uusi liikennedata auttaa rakentamaan turvallisempaa ja toimivampaa kaupunkia asukkaille.

Tilaisuus on pääosin englanninkielinen, mutta mukaan voi osallistua myös suomeksi.

Aikataulu

Klo 14.00 Kahvitarjoilu
Klo 14.30
– Perille asti -hankkeen esittely
– Bercmanin suojatien ja sen tuottaman datan esittely
– Kommenttipuheenvuorot ja kysymykset
Klo 16.00 Siirtyminen ulos älysuojatielle (osoite Selkämerenkatu 7)
Klo 16.15 Suojatien toimintojen esittely Selkämerenkadulla
Klo 17.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä.