Siirry sisältöön

Kilo elämäniloo! – MyHealth & MySpirit -hackathon

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
12.12.2017
12:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Aalto-yliopisto


Ongelma: Suomi-sote tarvitsee kipeästi apua. Suomessa 10% väestöstä käyttää 90% soteen menevistä rahoista. Miten auttaa syrjäytyneitä, jotka välittävät kaikkein vähiten omasta hyvinvoinnistaan? Lisäksi Suomi ikääntyy nopeimmin Euroopassa. Sote on käännettävä reaktiivisesta sairaanhoidosta kohti proaktiivista terveydenhoitoa ja hyviä elintapoja. Vastuu omasta hyvinvoinnista on jokaisella. Ongelma on monitahoinen ja myös ongelman ratkaisukirjo on laaja. Miten löytää konkreettisia tekoja ja esimerkkejä edetä kohti hyvinvointia?

Avuksi biohakkerit, MyData ja lohkoketjut!

Biohakkerit ovat tottuneet mittaamaan itseään ja hyödyntämään MyData -tietoa oman ja muiden terveyden hyväksi. Mihin ongelmiin biohakkerit ovat törmänneet? Lohkoketjuteknologia voisi tarjota ratkaisuja mm turvalliseen MyDatan hallinnoimiseen ja tietoturvaan. Voisiko biohakkereiden auttamisesta löytää skaalautuvia ideoita, läpimurtoja myös valtaväestön auttamiseksi? Miten saada muutos aikaan – sote-suurkäyttäjistä biohakkereita? Voiko terveysdatan kaupallistamisella saada muutosta aikaan? Voiko perustulomalli tuoda jonkun ratkaisun, entä mikromaksut?

Kilo elämäniloo! – MyHealth & MySpirit -hackathon

Tule etsimään ratkaisuja Suomi-soteen biohakkereiden kanssa. Työkaluina MyData ja lohkoketjut. Poistamalla kiviä biohakkereiden tieltä, tasoitetaan tietä mittaamisen ja terveen elämäntavan levittämiseksi myös valtaväestöön.

Tämä hackathon on tarkoitettu juuri sinulle. Voit tulla mukaan esittämään ideoita konseptitasolla tai sitten tekemään jonkun pienen sovelluksen. Työskentely tapahtuu ryhmissä. Jos sinulla on blockchain- tai muita työkaluja, tuo ne mukanasi.

Parhaat työt palkitaan ja arviointikriteerinä on innovatiivinen MyDatan ja lohkoketjuteknologian käyttö. Arvioon vaikuttaa idean vaikuttavuus ja toteuttamiskelpoisuus.

Ilmoittaudu heti lähettämällä viesti osoitteeseen omarjaoua89(at)gmail.com

Palkinnot:

4000 euron palkinnot sponsoroi: Fuugin säätiö: //fuug.fi/saatio/, joka on mukana lohkoketjuteemalla myös Suomi 100 -ohjelmassa: http://suomifinland100.fi/project/lohkoketjuilla-liiketoiminta-lentoon-yhdessa-ideoiden/

Aika

12.12.2017
12:00 – 20:00

Paikka

Aalto-yliopisto, Arkadia-rakennus, Finnair-sali (E127, 1.kerros)
Lapuankatu 2
Helsinki

Yhteystiedot:

Sari Stenfors sari.stenfors(at)gmail.com

Lisätietoja, also in English: http://recon.site/hackathon-kilo-elamaniloo-myhealth-myspirit/

Hackathonin ideoijina ovat toimineet