Siirry sisältöön

Kasvun ekosysteemit: Asemathon – Ideasta kokeiluihin Oulussa

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
07.05.2019 - 13.05.2019
10:00 - 12:00

Tapahtumapaikka
BusinessOulu, 1. krs Telesali


Asemathon-tapahtumien sarja alkaa IdeaSprintillä ja voi jatkua parhaiden ideoiden kanssa yhteiskehittämisen kautta kokeiluihin aidossa ympäristössä.

IdeaSprintissä ratkottavana on kolme haastetta, joihin haetaan uusia ideoita ja konsepteja:

  • Älyä pöytään! Miten pöydästä saadaan viisaampi kuin autonpenkki? Haasteen antajina Martela, Flexbright ja Haltian.
  • Paikka! Tehokas paikanvaraus. Miten löydän parkkipaikan? Neukkarin? Pöydän? Haasteen antajina Flextila ja Rollock.
  • Easy going. Digitaaliset ratkaisut tilan turvallisuuteen ja saavutettavuuteen. Haasteen antajana BusinessAsema (BusinessOulu, EKA-hanke).

IdeaSprintti koostuu kolmesta vaiheesta:
ti 7.5.2019 klo 10.00 kick off -tilaisuus, jossa avataan tarkemmin ratkottavana olevat haasteet
to 9.5.2019 sparrauspäivä, ajat varataan etukäteen
ma 13.5.2019 klo 12.00 pitchaus-tilaisuus, jossa esitellään ideat ja valitaan parhaat jatkoon

 

Kick offissa kuulet tarkemmin BusinessAsemasta kehittämisympäristönä sekä ratkottavina olevista haasteista. Tilaisuus kestää noin kaksi tuntia. Kick offiin osallistuminen ei velvoita jatkamaan sparraukseen tai pitchaamiseen. Sparrauspäivänä kukin osallistuja (yritys / tiimi) varaa etukäteen 30 min sparrausajan haasteen antajalta. Sparrauksessa on mahdollista kertoa omasta ideasta sekä saada siihen palautetta ja lisätietoja haasteesta. Sparraus voidaan toteuttaa etäyhteydellä tai paikan päällä BusinessAsemalla. Asemathon IdeaSprintti huipentuu pitchaus-tilaisuuteen, jossa kullakin osallistujalla on 5 min aikaa esitellä oma ratkaisunsa tuomaristolle. Tuomaristo valitsee parhaat ehdotukset jatkoon, joka voi sisältää esim. idean yhteiskehittämistä asiakkaiden kanssa ja/tai kokeilun aidossa ympäristössä oikeiden käyttäjien kanssa. Tuomaristo koostuu haasteiden antajista ja mahdollisesti muista asiantuntijoista.

Tervetuloa ideoimaan!
Samasta yrityksestä voi osallistua useampi henkilö (tiimi). Myös opiskelijat ja muut innovaattorit voivat osallistua yksin tai tiiminä.

Lisätiedot täältä  ja ilmoittautuminen pe 3.5.2019 mennessä tästä

Mikä on BusinessAsema?
Oulun keskustaan luodaan yritysten, työnhakijoiden ja osaamisen kohtaamispaikka BusinessAsema. Katutasoon sijoitettavan kokonaisuuden tarkoituksena on tuoda BusinessOulun ja kumppaniverkoston yritys- ja työllisyyspalvelut helposti saavutettaviksi sekä toimia esittelytilana ja verkottajana yrityksille ja osaajille.

Lisätiedot:
Tapio Koivukangas, tapio.koivukangas(at)businessoulu.com (sisältö, haasteet), EKA-projekti
Pirjo Koskiniemi, pirjo.koskiniemi(at)businessoulu.com (tapahtumakonsepti), Kasvun ekosysteemit -hanke ( Kasvun ekosysteemit)