Siirry sisältöön

ILPO – Kestävää kasvua ilmasto­positiivisista yritysalueista

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
08.06.2021
09:00 - 11:30


Millainen on tulevaisuuden ilmastopositiivinen yritysalue? Mitä kannattaa huomioida, kun aloittaa hiilijalanjäljen laskennan? Entä minkälaisia vähähiilisiä kokeiluja voidaan toteuttaa yritystoiminnan arvoketjujen kehittämiseksi?

Näihin kysymyksiin perehdytään Kestävää kasvua ilmastopositiivisista yritysalueista –verkkoseminaarissa tutkimuksen, yrityksen sekä aluekehittäjän näkökulmasta.

Seminaarin puheenvuoroissa

  • Professori Leena Aarikka-Stenroos Tampereen yliopistosta pohtii monitoimijaisuutta yritysalueilla ja kiertotalouskeskuksissa – Miten siis kannustaa erilaisia toimijoita kohti yhteistä tavoitetta?
  • Managing Director Markus Blomquist FP-Pigmentsistä kertoo, miltä näyttää saksalaisen Leunan teollisuuspuiston kehitys kohti bio- ja kiertotaloutta yrityksen silmin.
  • Resurssiviisaan ja hiilineutraalin Blue Industry Park -yritysalueen konseptia esittelee toimitusjohtaja Tero Lahti.
  • Tilaisuuden avaa Turun kaupungin elinvoimajohtaja Niko Kyynäräinen.

Puheenvuorojen jälkeen jatkamme keskustelua kahdessa rinnakkaisessa työpajassa. Työpajoista voi valita itselleen sopivimman.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä!

Huom.! Tapahtuman rinnakkaistyöpajoihin otetaan vain rajattu määrä osallistujia.

Tervetuloa!

Työpajat

  1. Vähähiilisen liiketoiminnan kehittäminen ja hiilijalanjäljen laskenta:
    Mitä yrityksen kannattaa ottaa huomioon, kun aloittaa kestävän liiketoiminnan kehittämisen ja hiilijalanjäljen laskennan? Minkälaisia laskentatapoja ja menetelmiä on sovellettavissa oman yrityksen ilmastovaikutusten arvioinnissa?
  2. Vähähiilisyyteen tähtäävät kokeilut yritysalueiden arvoketjuissa:
    Minkälaisilla toimintatavoilla voidaan edistää vähähiilisyyttä tukevia kokeiluja yritysalueiden arvoketjuissa? Minkälaisia vähähiilisiä kokeiluja on jo toteutettu?

Lisätietoja tapahtumasta:

Tapahtumasivu Circhubs.fi

Outi Laikko, erityisasiantuntija, Turun kaupunki
050 5590 799
outi.laikko@turku.fi

Tuomas Alijoki, viestintäasiantuntija, Lounais-Suomen Jätehuolto
040 8670 195
tuomas.alijoki@lsjh.fi

Verkkoseminaarin fasilitoi Great Minds. Tilaisuus järjestetään osana 6Aika: ILPO-hanketta, jossa kehitetään ilmastopositiivisia yritysalueita Turussa, Tampereella ja Vantaalla. Toteutamme yritysyhteistyössä muun muassa konkreettisia kiertotalouden kokeiluja, kehitämme päästölaskentaa ja edistämme vähähiilisyyttä yrityksissä, arvoketjuissa ja yritysalueilla.

Kuva: Pexels