Siirry sisältöön

HNRY – Hiilineutraalisuus liiketoiminnassa, VTT:n työpaja Espoossa

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
04.02.2020
09:15 - 12:30

Tapahtumapaikka
VTT Ydinturvallisuustalo


Miten hiilineutraalisuus vaikuttaa liiketoimintaan? Millaisia uusia mahdollisuuksia se avaa? Millaisia haasteita ja keinoja niiden ratkaisemiseen on löydettävissä?

Yhdistämällä kierrätys- ja logistiikkaratkaisuita yritysalueilla, työmailla ja satamissa voidaan saada aikaan ilmastoa tukevia ratkaisuita. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Turun kaupungit haluavat hiilineutraaleiksi seuraavien vuosikymmenten aikana ja kutsuvat yritykset mukaan vähentämään alueidensa hiilidioksidipäästöjä.

Tule mukaan kuulemaan aiheesta viimeisintä tutkimustietoa ja kiinnostavia eri organisaatioiden näkökulmia sekä kehittämään ratkaisuja yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama 6Aika-hanke HNRY – Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet – toteutetaan vuosien 2019 – 2021 aikana. Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy järjestää hankkeen aikana 4 työpajaa. Tapahtumiin kutsutaan yrityksiä, HNRY-hankekonsortion jäsenet ja hankkeen sidosryhmät. Työpajat ovat avoimia myös kaikille aiheesta kiinnostuneille ja tarjoavat sekä tietoa että toteutusmahdollisuuksia käytännön ratkaisujen edistämiseksi osallistujien omassa toiminnassa.

Ohjelma

09:15 Kahvia ja keskustelua
09:30 Tilaisuuden avaus ja tervetuloa
09:35 Ilmastonmuutoksen hillintä ja hiilineutraalius – Laura Sokka, VTT
10:00 Valio tavoittelee hiilineutraalisuutta: miten maidon hiilijalanjälki nollataan? – Virpi Kling, kehityspäällikkö, Valio Oy
10:30 Työpaja: Hiilineutraalisuus liiketoiminnassa – alustus, Maria Antikainen, VTT

12:00 Yhteenveto ja seuraavat toimenpiteet
12:30 Työpaja päättyy, vapaaehtoinen lounas (ilmoittautuminen erikseen)
13:30 Vierailukierros VTT:n tiloissa (ilmoittautuminen erikseen)
Nanosellupilotti, Tietotie 4 E – Panu Lahtinen, VTT

Ilmoittaudu mukaan tästä

30.1.2020 mennessä. HUOM – Saat vapaasti jakaa kutsua henkilöille, joiden arvioit olevan kiinnostunut tapahtumasta tai hankkeesta.

Yhteystiedot Satu Pasanen Research Scientist +358405160577 satu.pasanen@vtt.fi