Siirry sisältöön

HIPPA – Loppuwebinaari: Parhaat asiat tehdään yhdessä

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
02.12.2020
09:00 - 12:00


Miten sinä haluaisit asua, kun kaipaat tukea ja hoitoa arkeen ja elämään? Kuinka haasteisiin löytyy ratkaisuja ja kuinka niitä kehitetään yhdessä?

Tervetuloa mukaan HIPPA – Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla -hankkeen loppuwebinaariin, jossa luomme parasta palveluasumista tulevaisuuteen keskustelujen, toimintaa esittelevien videoiden, osallistavien osuuksien sekä taiteen keinoin!

Futuristi Perttu Pölönen visioi webinaarissamme digitaalisuuden hyödyntämistä tulevaisuuden asumisessa. Tutustut myös mm. Aira Samulinin kodin digiratkaisuihin. Luomme yhdessä yhteiskehittelyn keinoin tulevaisuuden kodin ympäristöineen, kerromme käyttäjäkokeilujen ja testausten hyvistä käytännöistä sekä vinkkaamme kaupallistamisen kulmakivistä. Valehtelijoiden klubi näyttää meille mallia hyvästä hissipuheesta ja Tussitaikurit piirtää yhteenvetoja teemoistamme.

Webinaarissa julkaistaan hankkeen uusi verkkopalvelu, TUTTU net – Tuotekehittäjän testi- ja tukiverkosto, jonka kautta yritykset löytävät tietoa, esimerkkejä, työkaluja ja yhteyksiä käyttäjälähtöiseen tuote- ja palvelukehitykseen korkeakoulujen, kaupunkien ja innovaatiokeskusten kanssa.

Webinaari striimataan Metropolian YouTube-kanavalla ja osallistavat osuudet pidetään Zoomissa. Voit vain istua mukavasti ja nauttia ohjelmavirrasta tai tulla mukaan osallistumaan ryhmäsessioihin.

Ilmoittaudu mukaan 30.11.2020 mennessä tämän ilmoittautumislinkin kautta.

Ohjelma

 • 9.00-9.20 Aloituspuheenvuoro: Laura Arpiainen, arkkitehtuurin professori, Aalto-yliopisto ja HIPPA-hankkeen esittely
 • 9.20-9.25 Aira Samulin digikodissaan
 • 9.25-9.40 Futuristi Perttu Pölönen: Visio tulevaisuuden palveluasumisesta
 • 9.40-9.50 Ketä webinaarissamme on mukana?
 • 9.50-10.20 Etäyhteiskehittely: Millaisia unelmiesi kodin huoneet ovat? Tussitaikurit livepiirtää unelmien kodin.
 • 10.20-10.25 TAUKO
 • 10.25-11.10 Testaamisen hyvät käytännöt (Oamk, TAMK, Oulun kaupunki, Helsingin kaupunki ja Metropolia)
 • 11.10-11.15 TAUKO
 • 11.15-11.45 Kaupallistamisen kulmakiviä (TAMK) ja Valehtelijoiden klubi
 • 11.45-11.50 Chat-keskustelu
 • 11.50-12.00 TUTTU netin esittely ja julkistus osoitteessa tuttunet.fi

Webinaarin linkki ja Zoom-linkki lähetetään Sinulle webinaaria edeltävänä päivänä. Löydät Zoom-linkin myös streamauksen aikana YouTube-streamin yhteydestä.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille digitaalisuudesta ja tulevaisuuden palveluasumisesta kiinnostuneille: tuotteita ja palveluita kehittäville yrityksille, palveluasumisen, asumisen suunnittelun ja rakentamisen ammattilaisille, asukkaille, läheisille, asiantuntijoille, opiskelijoille, vapaaehtoistyöntekijöille ja päättäjille.

Lisätietoa:

Toini Harra, toini.harra@metropolia.fi
Kirsi Jokinen, kirsi.jokinen@oamk.fi
Tarja Heinonen, tarja.heinonen@tuni.fi
Minna Kilpeläinen, minna.kilpelainen@metropolia.fi

Tapahtuman verkkosivut