Siirry sisältöön

Energiaviisaat kaupungit – Hiedanrannan energiapalvelu­alustan workshop 2 Tampereella

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
24.04.2019
12:00 - 16:00

Tapahtumapaikka
Ympäristökeskus Moreenia


Työpajoissa luodaan yhteinen näkemys Energiapalvelualustan tärkeimmistä ominaisuuksista, käyttäjistä ja käyttökohteista, jotta kaupungeissa voidaan edetä myöhemmin alustojen pilotointeihin.

24.4.2019 klo 12.00 – 16.00

6Aika Energiaviisaat kaupungit -hankkeen kaupungeilla (Espoo, Helsinki, Tampere, Oulu, Turku, Vantaa) tavoitteena on alueen, rakennusryhmän ja korttelin toimintojen kehittäminen avoimeksi energiapalvelualustaksi. Energiapalvelualustalla rakennukset toimivat virtuaalivoimalaitoksina mahdollistaen hajautetun energian tuotannon optimaalisen ohjaamisen.

Tilaisuuksissa toteutetaan Lean Service Creation periaatteella alustan vähimmäisvaatimusten määrittely sekä kuullaan energiapalvelualustaan liittyvistä hankkeen aikana toteutettavista hankinnoista ja kokeiluista. Kutsumme yrityksiä, tutkimuslaitoksia, muita organisaatioita ja asiantuntijoita määrittelemään yhdessä energiapalvelualustan konsepti. Työpajassa luodaan yhteinen ymmärrys konkreettisista haasteista, joihin energiapalvelualusta vastaa. Tavoitteena kaikilla kaupungeilla on hiilineutraalius.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua 08.04. klo 17.00 mennessä tästä linkistä. Ilmoittautuminen sisältää myös lyhyen vapaaehtoisen kyselyn osallistujille.

Työpaja 24.4. klo 12-16

12.00 Työpaja 2 – Energiapalvelualustan määrittely

Canvas-harjoitus: Service Blueprint
Canvas-harjoitus: Minimum Viable Lovable Product
Canvas-harjoitus: Experimentation

Työpajan purku ja tilaisuuden päätössanat

16.00 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja:

Energiaviisaat kaupungit -hanke:
Tuomas Vanhanen
projektipäällikkö
044 486 3818, tuomas.vanhanen(at)tampere.fi

Tilaisuuden järjestelyt:
Jari Saukko
projektipäällikkö
044 486 3800, jari.saukko(at)tampere.fi

Tämä ei ole ennakkoilmoitus, hankintailmoitus eikä tarjouspyyntö, vaan ilmoitus markkinakartoitukseen tai vastaavaan vuorovaikutukseen liittyvästä työpajasta. Työpajaan Tilaisuuteen osallistuminen ei ole edellytys mahdolliseen myöhempään kilpailutukseen osallistumiselle. Ennakoiva markkinakartoitus ei sido ketään siihen osallistuvaa tahoa. Markkinakartoituksen jälkeen hankintayksikkö päättää toimenpiteistään ja mahdollisesta kilpailutusprosessin käynnistämisestä.