Päiväys ja aika
15.09.2020
14:00 - 16:00
Tule mukaan kuulemaan 6Aika CircularHoodFood Kiertotalous kaupunkikortteleissa –ruoan vähähiilisyys, urbaani tuotanto ja biojätteen kierto -hankkeen suunnitelmista ja yhteistyömahdollisuuksista hankkeen esittelytilaisuuteen 15.9.2020!
Hanke edistää hiilineutraalin kaupunkiympäristön ja kestävän ruokajärjestelmän syntymistä sekä ruoan hiilijalanjäljen pienenemistä. Vauhditamme uuden liiketoiminnan, yhteistyön ja ratkaisujen syntymistä. Tuloksena syntyy kokonaisnäkemys ruoan kiertotalouden parhaista käytännöistä ja kehitysnäkymistä.
Hankkeessa:
- toteutetaan konkreettisia kokeiluja liittyen urbaaniin ruoantuotantoon, ruokahävikin vähentämiseen ja biojätteen lajitteluun alan yritysten ja taloyhtiöiden kanssa
- laaditaan ohjeet taloyhtiöille urbaanin ruoantuotannon käyttöönotosta ja viestitään sen hyödyistä
- selvitetään ratkaisujen vaatimat tila- ja lupavaatimukset kaupunkisuunnittelun tueksi
- vauhditetaan yhteistyötä ja -kehittämistä
- arvioidaan toimia vaikuttavuuden ja asiakaskokemuksen näkökulmasta
Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään perjantaina 11.9.2020 klo 16.00 ilmoittautusmislinkin kautta.
Tilaisuus toteutetaan verkkoon striimattavana webinaarina. Linkki webinaariin lähetetään osallistujille myöhemmin.
Tilaisuuden ohjelma
14.00 Tilaisuuden avaus
14.05 CircularHoodFood – kohti ruoan kiertotaloutta
Nea Metsänranta, HSY
14.25 Kaupunkiruoan tuotannon ympäristövaikutukset: sisätilaviljelyn mahdollisuudet ja haasteet
Marja Roitto, HY
Keskustelua kaupunkiruoan tuotannon mahdollisuuksista (moderoitu)
15.30 Mukaan yhteiskehittämiseen – Urbanfarmlab ja taloyhtiöt kokeilualustoina
Kaj Lindedahl, Metropolia ja Henri Laine, Vantaan kaupunki
16.00 Tilaisuus päättyy
Lisätiedot:
Kiertotalousasiantuntija Nea Metsänranta, HSY
puh. 050 324 6691
nea.metsanranta@hsy.fi
Hankekoordinaattori Laura Karjalehto, HSY
puh. 050 439 3697
laura.karjalehto@hsy.fi
Kuva: CircularHoodFood -hanke