Päiväys ja aika
13.10.2021
09:00 - 12:00
Ruoantuotanto on murroksessa ja haastaa perinteiset käsityksemme ruoan tuotannosta. Kaupungeissa ruoantuotanto kilpailee maa-alan käytöstä muiden käyttötarpeiden kanssa ja uusien ratkaisujen tilatehokkuus korostuu. Perinteisen alkutuotannon rinnalle nousevat uudet innovaatiot, kuten sisä- ja kerrosviljely, sekä ulkoviljely lisääntyy kaupungin viheralueilla ja pihoilla. Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia se tuo kaupunkisuunnittelulle? Mitä täytyy ottaa huomioon, kun tuotetaan urbaania ruokaa? Tule mukaan keskustelemaan!
Työpajan tavoitteena on tunnistaa urbaanin ruoantuotannon ratkaisujen haasteita ja mahdollisuuksia nyt ja tulevaisuudessa, sekä tuoda uusia näkökulmia siihen, miten tulevaisuuden syötävää ja viljeltävää kaupunkia suunnitellaan. Työpajan kohderyhmää ovat mm. kaupunkisuunnittelijat, aluekehittäjät, rakennuttajat, lupaviranomaiset, kunnan elintarvikeviranomaiset, yritykset ja taloyhtiöt.
Ilmoittaudu työpajaan ma 11.10. klo 12 mennessä täällä.
Ohjelma
- Tervetuliaissanat, työpajan sisällön ja tavoitteiden esittely
- Alustukset Kohti Syötävää kaupunkia -teemalla. Alustukset sisältävät inspiroivia case-esimerkkejä, hyviä käytäntöjä, toimijoita, uusia ratkaisuja ja yllättäviäkin tulokulmia teemaan.
- Pekka Pakkanen, arkkitehti: Syötävän kaupungin visio rakennetun ympäristön ja arkkitehtuurin näkökulmasta.
- Päivi Raivio, muotoilija: Kaupunkilaisten syötävä kaupunki toimijuuden, tekijyyden ja osallisuuden näkökulmasta.
- Kimmo Rönkä, konsultti, asumisen tulevaisuus: Muutoksen muotoilu ja muutoksen ohjaaminen yhteiskehittämisen ja yhteistoiminnan kautta.
- Työpajaosiot
Työpajaosioissa työskennellään monialaisissa pienryhmissä keskustellen. Työpajaosioiden tavoitteena on luoda ideoita uusista ratkaisuista, toimista ja teoista syötävän kaupungin edistämiseksi ja toisaalta tarkastella erilaisia aiheeseen liittyviä ratkaistavia haasteita. Työpajassa syntyneistä ideoista hahmotellaan toteutuskelpoisia tiekartta-aihioita kohti laajempaa syötävän kaupungin visioita. - Yhteenveto työpajan tuotoksista ja keskustelusta
Lisätietoja ja yhteystiedot CircularHoodFood -hankkeen verkkosivuilta.
Kuva: HSY