Siirry sisältöön

Carbon Neutral Tourism – Matkailuyritykset kuulolle: Dataratkaisuja kehitteillä!

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
18.02.2021
09:00 - 11:00


6Aika: Carbon Neutral Tourism -hanke kutsuu alueen matkailuyrityksiä kuulolle!

Helsingin, Turun ja Tampereen yhteinen hanke rakentaa tiedolla johtamisen työkaluja auttamaan matkailuyrityksiä polulla kohti kestävää matkailua. Forum Virium Helsinki toimii hankkeessa dataratkaisujen teknisenä asiantuntijana.

Työ keskittyy ensivaiheessa hiilijalanjäljen seurantaan ja sen hyödyntämiseen palvelukehityksessä. Keskeiset valtakunnalliset yhteistyötahot ovat Lapin Liiton Välkky-hanke ja Visit Finland.

Ensiarvoisen tärkeää on suunnitella ratkaisut mahdollisimman hyvin yritysten tieto- ja kehitystarpeita palveleviksi. Kutsumme nyt matkailuyrityksiä mukaan yhteiskehittämisprosessiin ja testaamaan ratkaisuja kehitystyön edistyessä.

Ensiaskeleena järjestämme 18.2.2021 klo 9.00–11.00 pienryhmähaastattelun yritysten datatarpeiden tarkentamiseksi. Haemme ensisijaisesti majoitusyrityksiä, käyntikohteiden edustajia sekä aktiviteetti- ja ohjelmapalvelutoimijoita mukaan haastatteluun.

Yhteiskehittämisen eri vaiheisiin voi ilmoittautua mukaan 15.2.2021 mennessä tästä linkistä.

Jatkamme dataratkaisujen suunnittelua pienryhmähaastattelujen tulosten pohjalta ja toivotamme kaikki toimijat tervetulleeksi seuraaviin kehitysvaiheisiin tuomaan käyttäjänäkökulmaa työhön. Näiden aikataulusta ilmoitamme kiinnostuneille yrityksille kehitystyön edetessä.

6Aika: Carbon Neutral Tourism -hankkeen tavoitteena on vähentää matkailualan hiilidioksidipäästöjä ja lisätä energiatehokkuutta. Yhteiskehittämisen keinoin etsimme dataa hyödyntäviä älykkäitä ratkaisuja ja uusia toimintamalleja matkailualan toimijoiden käyttöön. Hankkeen toteuttavat Helsingin Kaupunki, Forum Virium Helsinki, Turun Kaupunki ja Visit Tampere. Kokonaisbudjetiltaan noin 800 tuhannen euron yhteishanketta koordinoi Helsingin kaupunki.

Lisätietoja 6Aika Carbon Neutral Tourism hankkeesta.

Lisätietoja tapahtumasta:
Jonna Pitkänen, Projektipäällikkö
Helsingin kaupunki
jonna.pitkanen@hel.fi
Puh. 040 1950306

Kuva: Lauri Rotko