Siirry sisältöön

Espoon yhteis­kehittäminen niittää mainetta

01.12.2017 | EspooUutiset

Laatukeskuksen kilpailun kunniamaininnan pokkasivat Espoon kaupungin sivistystoimen kehittämisjohtaja Kristiina Erkkilä (vas.), KYKY-vastuuhenkilö Minna Kukkonen, opetustoimenjohtaja Kaisu Toivonen, palvelukehitysjohtaja Päivi Sutinen ja projektipäällikkö Katja Hagman.

Espoon 6Aika-työn hedelmät ovat saaneet paljon mainetta ja kunniaa viime viikkoina. KYKY-toiminta eli koulujen ja päiväkotien yhteiskehittäminen yritysten kanssa on saanut kaksi palkintoa, Palvelutori-konsepti yhden, mutta sitäkin makeamman.

Espoon kaupunginjohtajan vuosittaisen innovaatiokilpailun voitti Palvelutori-konsepti ja sen tuloksena syntynyt Ison Omenan palvelutori. KYKY-toiminta sai hopeaa kisassa, jota tuomaristo luonnehti erittäin kovatasoiseksi.

Heti seuraavalla viikolla SLUSH:ssa espoolaisilla oli jälleen syytä juhlaan. Siellä jaettiin valtakunnallisen Quality Innovation Award -kilpailun palkinnot, ja KYKY-toiminta sai Laatukeskukselta koulutussektorin innovaatioiden kunniamaininnan – ainoana sarjassaan.

Palvelutori sekä koulut ja päiväkodit ovat Espoon 6Aika-hankkeiden keskeisimpiä yhteiskehittämisen innovaatioalustoja.

Ryhmäkuvassa seisoo useita miehiä ja naisia, muutama pitelee tauluja, joissa kunniakirja, muutamalla on kukkakimppu käsissään. Taustalla alas vedetty valkokangas.
Palvelutori ja KYKY menestyivät molemmat kaupunginjohtajan innovaatiokilpailussa.

Palvelutori vasta aloittelee innovointia

Palvelutori-konsepti on tapa tarjota kuntalaisille keskeiset palvelut yhdessä paikassa yli toimialarajojen, laadukkaasti ja kustannustehokkaasti – tässä kauppakeskus Isoon Omenaan sijoitettu kymmenen yksikön keskittymä on osoittanut tehonsa jo reilussa vuodessa.

Samalla fyysinen palvelutori tarjoaa yrityksille ja yhteisöille alustan kehittää uusia palveluja ja tuotteita yhdessä julkishallinnon ja asiakkaiden kanssa.

– Palvelutori on itsessään innovaatio, mutta Palvelutorilla kehittäminen on vasta alulla, toteaa Ison Omenan palvelutorin 6Aika-kehittämisestä vastaava projektipäällikkö Veera Vihula.

Yksi konkreettinen askel yhteiskehittämisen edistämiseksi Palvelutorilla on juuri alkanut Espoon Nopeiden kokeilujen ohjelma.

KYKY kasvoi pysyväksi toimintatavaksi

KYKY-toiminta puolestaan on espoolaisen yhteiskehittämisen äiti. 6Aika-projektina alkunsa saanut malli on tänä vuonna levinnyt suomenkielisestä opetuksesta varhaiskasvatukseen ja ruotsinkielisiin kouluihin.

Enää kyse ei ole projektiluonteisesta kokeilusta ja pysyvästä tavasta kehittää oppimista tukevia palveluja oppilaiden, opettajien ja yritysten kesken.

Espoon tavoitteena on levittää KYKY-mallin mukainen yhteiskehittäminen kaikille kaupungin toimialoille. Sille on vastikään luotu yhteinen kattobrändi, Make with Espoo.

Lisätietoja
Palvelutori:
projektipäällikkö Veera Vihula
puh. 043 826 9183,
veera.vihula(at)espoo.fi

KYKY-toiminta:
projektipäällikkö Katja Hagman
puh. 043 826 7645
katja.m.hagman(at)espoo.fi