Siirry sisältöön

Espoon Rantaraitille haetaan saavutettavuutta kehittäviä ratkaisuja kokeiltaviksi

21.12.2018 | EspooUutiset

Kuva: Espoo Marketing

Espoo Marketing etsii uusia ratkaisuja Rantaraitin kävijöiden tarpeisiin ja alueen saavutettavuuden parantamiseksi. Ratkaisuehdotuksista valitaan neljä kokeiltaviksi touko−elokuussa 2019. Tarjouksia voi jättää 1.2.2019 asti.

Kokeilut ovat osa Perille asti -hanketta, jossa haetaan uudenlaisia liikkumisen palveluja sekä ratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkävijöiden käyttöön Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Nyt avautunut tarjouspyyntö keskittyy Espoossa Rantaraitin saavutettavuuteen.

Tavoite: Sujuvasti metrolla merelle ja saariin

Tarjouspyynnöllä haetaan kokeiluun ratkaisuja, jotka parantavat Rantaraitin ja saariston saavutettavuutta.
Kokeiluun kesäkaudelle 2019 haetaan neljää ratkaisua. Kokeiluaika on minimissään 1,5 kk ajanjaksolla 1.5.−31.8.2019. Yhden kokeiluhankinnan arvo on enintään 9 000 euroa ja hankintojen arvo on yhteensä enintään 36 000 euroa.

Älykkäitä ratkaisuja tarvitaan siihen

 • miten vierailijat löytävät metroasemilta Rantaraitille ja sen läheisyydessä oleviin palveluihin
 • miten vierailijat pääsevät sujuvammin Espoon saariin ja löytävät alueen palveluista paremmin tietoa.

Saariston ja Rantaraitin kaupallisten palveluiden haasteena on sesonkiluonteisuus. Siksi Rantaraitille tarvitaan kokeiluja, jotka mahdollistavat alueen palveluiden käyttöasteen nostamisen, lisäävät alueen elävyyttä ja käytettävyyttä sekä täydentävät nykyisiä saaristoyhteyksiä mieluiten myös sesongin ulkopuolella.

Merellisestä Espoosta tulee voida nauttia myös veneettömien. Espoon Rantaraitti ja saaristo koetaan vetovoimaisena alueena. Alueella ei kuitenkaan ole varsinaisesti vierasvenesatamia tai -paikkoja. Rantaraitille tarvitaan älykkäitä ratkaisuja, jotka mahdollistavat olemassa olevan resurssin hyödyntämisen, kuten kotisatamapaikan muuttamisen digitaalisesti vierasvenepaikaksi. Veneilijöitä hyödyttäisi erilaiset älykkäät ratkaisut, joiden avulla venesatamien täyttöasteesta saisi tietoa digitaalisesti.

Rantaraitin ja saariston saavutettavuuden haasteet ovat moninaisia. Jo toteutettujen Perille asti Rantaraitille -työpajan sekä Metropolia-ammattikorkeakoulun tutkimusten perusteella on määritelty yleisiä kehityskohteita, joihin tällä tarjouspyynnöllä haetaan konkreettisia ratkaisuja kokeiltavaksi.

Haetaan Rantaraitille kokeiltaviksi uudenlaisia palveluita, jotka ratkaisevat mm. seuraavia haasteita:

 • Rantaraitin ja saariston saavutettavuuden parantaminen digitaalisesti
 • Hotellien ja tärkeimpien matkailukohteiden löydettävyyden ja saavutettavuuden parantaminen metroasemilta
 • Yhteyksien ja saavutettavuuden parantaminen saaristoveneiden lähtöpaikoille
 • Saariston palveluiden kytkeminen Rantaraittiin palveluiden käyttöasteen lisäämiseksi
 • Saaristokohteiden venepaikkojen täyttöasteen näkyväksi saaminen
 • Kotisatamasta vierassatamaksi digitaalisia keinoja hyödyntäen

Varaa aika sparraukseen

Tarjouskilpailuun osallistuvilla yrityksillä on mahdollisuus tuoda oma ratkaisu yrityskohtaiseen sparraukseen, jossa voidaan tarkastella ratkaisua Rantaraitin näkökulmasta. Tilaisuudet järjestetään osoitteessa A Grid, Otakaari 5A, Espoo.

 • 9.1. klo 13-15.00
 • 10.1. klo 08.00-13.00
 • 16.1. klo 12.00-16.00.

Yritys varaa itse aikansa etukäteen viimeistään kaksi päivää ennen haluttua sparrausajankohtaa sähköpostilla karoliina.korpela(at)espoo.fi. Aikaa on käytettävissä 25 min /yritys. Sparraustiimi on kaikille sama ja koostuu Espoon kaupungin ja Espoo Marketing Oy:n hankkeen edustajista. Sparraustilaisuudet ovat luottamuksellisia eivätkä vaikuta arviointiin.

Osallistu infotilaisuuteen

Kokeiluhausta järjestetään infotilaisuus 11.1.2019 klo 9.00-11.00 osoitteessa Espoo Marketing Oy, A Grid, Otakaari 5A, Espoo. Ilmoittautuminen tilaisuuteen tästä linkistä.

Tarjouskilpailuun liittyvät mahdolliset lisäkysymykset voi jättää sähköpostilla osoitteeseen karoliina.korpela(at)espoo.fi 14.1.2019 mennessä. Kaikki kysymykset vastauksineen kootaan yhteen ja julkaistaan 16.1.2019 tällä sivulla.

Tarjoa ratkaisuasi

Jos koet, että ratkaisusi vastaa Rantaraitin saavutettavuuden haasteisiin, jätä tarjouksesi tarjouslomakkeella 1.2.2019 klo 12 mennessä sähköpostilla: karoliina.korpela(at)espoo.fi. Tarjouspyyntö ja hakulomake liitteineen löytyvät tästä linkistä.

Perille asti -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto. Hanke toteutetaan 2017–2019.