Siirry sisältöön

Espoo kuvasi hackathon-prosessin – tulossa sähköinen työkalu

29.10.2019 | EspooUutiset

Kasvun ekosysteemit Espoon kaupungin osatoteutus oli mukana Junction-hackathonissa vuonna 2018. Kuvassa keskellä Katja Hagman, oikealla Heli Hidén.

Espoon kaupunki on tuottanut Hackathon-jatkokehityspolkujen prosessikuvauksen 6Aika Kasvun ekosysteemit -hankkeessa. Julkaisu sisältää prosessikuvauksen lisäksi muistilistan siitä, mitä kaupungin tulee huomioida ennen hackathonia, sen aikana ja hackathonin jälkeen.

Prosessikuvauksen erityisenä tavoitteena liiketoiminnan näkökulmasta on vastata kysymykseen ”what happens beyond hackathons” ja esittää polut siitä, miten kaupunki voi parhaiten tukea hackathonissa syntyneiden ideoiden jatkokehityspolkuja kaupallistamiseen asti.

Jatkopolkujen kuvauksen tuotti LINK Design oy ja sen tekemiseen osallistui yli 50 innovaatioekosysteemin toimijaa (eri kaupunkien edustajia, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten edustajia, hackathon-järjestäjiä, häkkääjiä, kiihdyttämöiden edustajia, suuryritysten, pk-yritysten ja startupien edustajia).

Turun kaupunki hyödyntää ja validoi tällä hetkellä prosessia, ja seuraavaksi ovat vuorossa Business Tampere sekä Junction 2019 -hackathonin osallistujatiimit. Saadun palautteen avulla prosessia parannetaan edelleen.

Lisäksi Espoon kaupunki on luonut englanninkielisen kuvauksen geneerisistä, kaupunkitasoisista hackathon-jatkokehityspoluista, jota hyödyntämällä mikä tahansa kaupunki voi joko itse järjestää hackathoneja tai osallistua hackathoneihin. Tästä geneerisestä mallista tuotetaan konkreettinen sähköinen työkalu verkkoon kevään 2020 aikana.

Espoon kaupunki esittelee Hackathon-jatkokehityspolkujen prosessikuvausta tarkemmin myöhemmin syksyllä 2019 järjestettävässä webinaarissa.

Lisätietoja:
Katja Hagman
projektipäällikkö
Espoon kaupunki
katja.hagman(at)espoo.fi

Heli Hidén
projektipäällikkö
Espoon kaupunki
heli.hiden(at)espoo.fi