Siirry sisältöön

Enlighten Tampereen jatkona älykäs valaistus pilotointiin

11.06.2018 | TampereUutiset

Kuva: Laura Vanzo

Tampere pilotoi älykästä valaistusta, joka hyödyntää ympäristöstä ja kaupunkilaisilta kerättyä avointa dataa. Tampereen kaupunki järjesti 4.-5.6.2018 Enlighten Tampere -hackathonin, jonka tavoitteena oli kehittää älykästä kaupunkiympäristöä erilaisia datalähteitä, data-analytiikkaa ja simulointeja hyödyntämällä. Voittajiksi valikoitui 3 tiimiä, joiden osaratkaisut yhdistetään yhdeksi innovatiiviseksi kokonaisuudeksi, joka mahdollistaa mm. katuvalojen ohjauksen uudenlaisia datalähteitä hyödyntämällä. Ratkaisu mahdollistaa myös kaupunkilaisten osallistamisen uudenlaisen, eri tietoja kokoavan sovelluksen avulla.

Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelman järjestämään Enlighten Tampere -hackathoniin osallistui 6 tiimiä. Hackathonilla oli kaksi päätavoitetta:

1. Fiksumman kaupungin mahdollistaminen erilaisia datalähteitä, data-analytiikkaa ja simulointeja hyödyntämällä.

2. Käyttäjälähtöisten, dataa hyödyntävien palvelujen suunnittelu

Tilaisuudessa oli mukana kolme älykkään kaupunkikehityksen EU-hanketta, kaksi 6Aika-hanketta CityIoT  ja Reboot the city  (Massadata kaupunkiympäristön ja liikenteen kehittämisessä sekä innovaatioalustana palveluille ja liiketoiminnalle) sekä STARDUST-hanke (Horizon 2020).

Lisätietoja

Mika Heikkilä
Tampereen kaupunki
puh. 050 468 8478
mika.heikkila(at)tampere.fi

Markku Niemi
Business Tampere
puh. 050 511 7341
markku.niemi(at)businesstampere.com