Siirry sisältöön

Datasta oivalluksia ja bisnestä tuloksia: yritykset kehittivät uusia palveluja ja DOB-työkalupakki

Datasta oivalluksia ja bisnestä -hankkeessa palvelujaan kehittäneet yritykset saivat työkalupakit hankkeen loppuseminaarissa. Kuva: COSS ry.

6Aika-hanke Datasta oivalluksia ja bisnestä (DOB) päättyi joulukuun lopussa. Hankkeessa vahvistettiin yritysten innovaatiotoimintaa data-analytiikan ja palvelumuotoilun keinoin.

Hanke koostui kolmesta osiosta. Aviapolis – palveluja matkaajille -osiossa kehitettiin uusia palveluja Helsinki-Vantaan lentokentälle ja Vantaan Aviapoliksen alueelle. Tässä hyödynnettiin avointa dataa ja yritysten dataa. Hyvä pitkä elämä -osiossa innovoitiin MyData-sovelluksia, hyödynnettiin Pohjois-Suomen kohorttidataa ja suunniteltiin Ouluun terveellistä Karjasillan asuinaluetta. DOB-valmennuksissa yrityksiä valmennettiin hyödyntämään analytiikkaa ja palvelumuotoilua.

Kolmeen DOB-valmennuskurssiin osallistui 20 organisaatiota. Valmennusten case-projekteissa syntyi hankkeen loppuun mennessä seitsemän uutta tai uudistettua tuotetta tai palvelua. Lisäksi on syntynyt neljä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyökohdetta yhdessä korkeakoulujen kanssa. Matkailun palvelumuotoilutörmäytysten ansiosta syntyi uusina tuotteina kävelykierros ja kiertoajelu kiinalaisille matkailijoille (AuroraXplorer). Tulossa on myös Finavian dataan pohjautuva uusi palvelu Helsinki-Vantaan lentokentälle. Turbiinin pre-startup-kiihdyttämöohjelman tuloksena tuli uusi palvelukokonaisuus Servoped, autojen jakamispalvelu.

Hankkeessa koostettiin lisäksi DOB-työkalupakki  data-analytiikasta ja palvelumuotoilusta. Työkalupakki auttaa yrityksiä ja julkista sektoria kehittämään palvelujaan.

Lue lisää hankkeen tuloksista

Lisätietoja:

Jyrki Koskinen
hankkeen operatiivinen johtaja
COSS ry
jyrki.koskinen(at)coss.fi
puh. 040 750 3451

Elina Eskelä
6Aika-kaupunkikoordinaattori
Vantaan kaupunki
elina.eskela(at)vantaa.fi
puh. 0400 337924