Siirry sisältöön

DataBusiness.fi – Ikkuna data­liiketoimintaan

24.09.2015 | Uutiset

DataBusiness.fi valottaa avoimen datan liiketoimintamahdollisuuksia. Sivuston taustalla ovat kuutoskaupungit, jotka toteuttavat Avoin data -kärkihanketta. Kaupungit nostavat sivustolla esiin datapohjaisen bisneksen menestystarinoita ja datan soveltamismahdollisuuksia tavoitteenaan kannustaa yhä useampia yrityksiä hyödyntämään avointa dataa liiketoimintansa kasvattamisessa ja kehittämisessä. Sivusto on perustettu yritysten toiveesta ja tarpeesta luoda avoimen datan bisnessovelluksille näyteikkuna ja inspiraation lähde.

Yrityspaneeli sparraajana

Yritykset ovat kaupunkien ohella keskeisiä DataBusiness.fi-sivuston kehittäjiä. Kuutoskaupungit kutsuvat kaikki datan hyödyntämisestä kiinnostuneet yritykset mukaan 6Aika avoin data -yrityspaneeliin. Mukana paneelissa on jo toistasataa yritystä. Yrityspaneelin kautta osallistujat saavat suoran kanavan DataBusiness.fi -sivustolle sekä Suomen kuuteen suurimpaan kaupunkiin. Samalla yritykset liittyvät aktiiviseen yritysverkostoon.

Harmonisoinnilla skaalautuvaa liiketoimintaa

Kuutoskaupungit luovat yhdessä laajempaa markkinapaikkaa avointa dataa hyödyntäville yrityksille. Tuoreen DataBusiness.fi-sivuston, yrityspaneelin, lukuisten tapahtumien ja data-avausten lisäksi kuutoskaupungit ovat nyt valinneet kolme ensimmäistä yhteistä harmonisoitavaa datarajapintaa: palauterajapinta, päätöksentekorajapinta ja resurssienvarausrajapinta. Nämä rajapinnat ovat vasta alkua kuutoskaupunkien yhteisille avauksille, datan standardoinnille ja harmonisoinnille.

Jotta yrityksille voidaan tarjota kiinnostavan kokoinen markkina uusille sovelluksille, on data- ja rajapinta-avaukset tehtävä yhteisesti sovitulla mallilla. Näin sovelluksia voidaan kerralla kehittää useisiin kaupunkeihin, kiteyttää avoimen datan kehityspäällikkö Matti Saastamoinen Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy:stä.

Yritykset pääsivät vaikuttamaan näiden kolmen rajapinta-avauksen valintaan. Samaa yhteistyömallia kaupungit hyödyntävät jatkossakin. Kuutoskaupunkien harmonisointitavoitteet ovat kansainvälisessä mittakaavassa ainutlaatuista. Toimintamallia kopioidaankin globaalissa älykaupunkien verkostossa.

Lisätietoja:
Matti Saastamoinen
Kehityspäällikkö, Tredea Oy
matti.saastamoinen@tredea.fi
Puh. 040 820 4610

Twitter: @Kuutosaika, #6aika, #databusiness, #databusinessfi #avoindata