Siirry sisältöön

CoHeWe-hanke testaa digitaalisia työkaluja sydämen vajaatoiminta­potilaiden hoidossa

12.04.2019 | TampereUutiset

Tampereen kaupunki ja TAYS Sydänsairaala kehittävät yhdessä sydämen vajaatoimintapotilaiden hoitoa. Hoidossa kokeillaan digitaalisia työkaluja potilaiden omahoidon tukena. Kokeilu on osa Co-created Health and Wellbeing (CoHeWe) -hanketta.

Ensimmäiseksi kokeillaan painon etäseurantaa. Painonseuranta on olennainen osa sydämen vajaatoimintapotilaan Käypä hoito -suosituksen mukaista omahoitoa. Painon nopea nousu kertoo nesteen kertymisestä potilaan kehoon. Tämä tarkoittaa puolestaan sitä, että sydämen vajaatoiminta on pahenemassa ja lääkitystä täytyy säätää.

Etäseuranta tuo mukanaan runsaasti säästöpotentiaalia, kun potilaiden sairaalahoitojaksot lyhenevät ja ensiapukäynnit vähenevät.

Etäseuranta apuna myös muiden terveystietojen seurannassa

Tampereen kaupunki järjesti talvella markkinavuoropuhelun painonseurantaratkaisuista. Kokeiluun valittiin Beneten palvelu. Etäseurannassa käytetään markkinoilla olevia digitaalisia vaakoja, joilla painodata siirretään reaaliajassa Beneten palveluun.

Digitaalisella etäseurannalla voi seurata painon lisäksi myös muita sydämen vajaatoimintapotilaan terveyteen ja toimintakykyyn liittyviä tietoja, kuten lääkkeiden ottamista, aktiivisuutta, lepoa, sykettä ja verenpainetta. Näitäkin seurataan kokeilussa mahdollisuuksien mukaan.

Lue lisää kokeilusta Tampereen HealthHUBin sivuilta

Lisätietoja:

Tiina Karttunen
projektipäällikkö
Tampereen kaupunki
puh. 040 800 4557, tiina.t.karttunen(at)tampere.fi

Niko Lönn
projektipäällikkö
Tampereen yliopistollinen sairaala, TKI-keskus
puh. 040 5159019, niko.lonn(at)pshp.fi