Siirry sisältöön

Vantaa

6Aika on keskittynyt Vantaalla kasvukeskusten ja yritysalueiden uudistamiseen yhdessä yritysten kanssa. Kaupungin omissa toimintatavoissa, esimerkiksi kaavoitukseen ja lupaprosesseihin liittyen, on kehitetty myös yritysten ja yhteisöjen osallistumismahdollisuuksia.

Kaupunkikoordinaattori

Sirkku Alaluusua

Suunnittelija
Vantaan kaupunki
puh. 040 162 8308
sirkku.alaluusua(at)vantaa.fi

Hankkeet

Tutustu 6Aika-hankkeisiin, joissa on toimijoita Vantaan alueelta.

Päättynyt: DigiPoint

Päättynyt: DigiPoint

DigiPointin tavoitteena on kehittää työnhakijoille sujuvia väyliä digialojen työpaikkoihin…

Päättynyt: Roboboost

Päättynyt: Roboboost

Roboboost vastaa työelämän ja oppilaitosten koulutustarpeeseen robotiikan ja robotiikan…

Päättynyt: CircularHoodFood

Päättynyt: CircularHoodFood

Urbaanilla ruoantuotannolla tarkoitetaan kaikkea ruokaa, mitä voidaan tuottaa kaupungeissa….

Päättynyt: Osaamo

Päättynyt: Osaamo

Osaamo-hankkeen tavoitteena on kehittää uusia palveluja ja ratkaisuja, jotka…

Rohkea Vantaa toimii avoimesti yhteistyössä

6Aika tuo Vantaalla yhteen yritykset, oppilaitokset ja muut toimijat. Aktiivinen ja luonteva yhteistyö arjessa on luonut monia verkostoja, joissa tapahtuu uudenlaista kaupunkikehittämistä.

Vantaan 6Aika-toiminnan kärkinä ovat innovatiivisuus, avoimuus ja vahva yhdessä tekemisen tahto. Nopeasti kasvavalle ja elinvoimaiselle Vantaalle on tärkeää hyödyntää digitalisaation mahdollisuudet tehokkaasti sekä ratkoa kaupunkien nykyajan haasteita esimerkiksi edistämällä vähähiilisyyttä tukevia ratkaisuja yritysten käyttöön. 6Aika tarkoittaa Vantaalla uuden rohkeaa kokeilua. Sujuvuus, asiakaslähtöisyys ja yhteiskehittäminen on nostettu keskiöön. 6Aika-hankkeet ja niiden luomat toimintamallit tuovat Vantaalle ajantasaista osaamista sekä tukevat kaupungin strategiaa ja muuta älykästä kaupungin kehittämistä.

6Aika on onnistuttu viemään Vantaalla osaksi ihmisten arkea; hankkeiden ja kokeiluiden avulla on kehitetty niin asukkaiden työllistymistä, liikkumista, elinympäristöjä kuin palveluja entistä paremmiksi. Yritykset ovat verkostoituneet ja lisänneet yhteistyötä keskenään. Tämä on vahvistanut niiden kilpailukykyä entisestään. 6Aika on keskittynyt Vantaan kasvukeskusten, kuten Tikkurilan ja Aviapoliksen kehittämisen ohella esimerkiksi muiden yritysalueiden, kuten Petikko-Variston ja Porttipuiston uudistamiseen aktiivisella yritysyhteistyöllä. Kaupungin omissa toimintatavoissa, esimerkiksi kaavoituksessa ja lupaprosesseissa, on kehitetty myös yritysten ja yhteisöjen mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa. Tämä on näkynyt niin Tikkuraitin kuin Myyrmäen alueen kaavasuunnittelussa. Samalla yhteistyö kaupungin sisällä on tiivistynyt yli toimialarajojen.

Kuva: Vantaan kaupunki/ Sami Lievonen

Yhteisöllinen Vantaa on hyvä kumppani niin yrityksille, asukkaille kuin yhteisöille. Haluamme kehittää kaupunkiamme rohkeasti ja olla tulevaisuuden suunnannäyttäjiä myös muille. Tervetuloa Vantaalle!

Lue lisää Vantaan 6Aika-toiminnasta kaupungin sivuilta.