Siirry sisältöön

Tampere

Tampereella 6Aika-hankkeet kehittävät älykkään kaupungin ratkaisuja osana ohjelmapohjaista kaupunkikehittämistä. Hanketyötä tehdään muun muassa Smart Tampere -ohjelmassa.

Kaupunkikoordinaattori

Anni Joela

Projektipäällikkö
Smart Tampere -ohjelma, Tampereen kaupunki
Puh. 040 721 9867
anni.joela(at)tampere.fi

 

 

Tampereen ja Turun 6Aika-tulosjulkaisu

 

6Aika-kaupunkien avautuminen innovaatioalustoiksi on vahvistanut koko Suomen kilpailukykyä. Lue Tampereella syntyneistä onnistumisista ja tuloksista julkaisusta 6Aika-strategia tuotti vaikuttavaa kaupunkikehittämistä: Tampere ja Turku alustoina (pdf). Julkaisu on tehty yhteistyössä Turun kaupungin kanssa ja sen alkupuolella esitellään Tampereen ja Turun kiinnostavimmat yhteishankkeet.

Hankkeet

Tutustu 6Aika-hankkeisiin, joissa on toimijoita Tampereen alueelta.

Tamperetta kehitetään yhdessä

Kuva: Tampereen kaupunki/Laura Vanzo

Tampere on asenne, jossa painottuu ekosysteemiperusteinen elinkeinoelämän kehittäminen: digitaalisia palveluita, tuotteita ja prosesseja kehittävät tahot sekä näiden palveluiden käyttäjät tuodaan yhteen. Strategisena tavoitteena on olla Sinulle paras. Innovatiivisia, digitaalisia ja kestäviä älykkään kaupungin ratkaisuja luodaan yhdessä yritysten, tutkimuslaitosten, kuntien ja kaupunkilaisten kanssa. Hyvä arki syntyy yhdessä tekemällä.

Suomen suosituin asuin-, matkailu- ja opiskelukaupunki Tampere on elämäntapa, joka vie mukanaan. Kaupunki on tunnettu opiskelijaystävällisyydestään, kauniista ympäristöstään sekä erityisesti teknologisesta huippuosaamisestaan. Vetovoimaisen Tampereen väkiluku on kasvanut kohisten viime vuosina, noin 3 500 asukkaalla vuodessa, joten alueelle rakennetaan jatkuvasti uutta.

Kuva: Tampereen kaupunki/Susanna Lyly

Vilkas kaupunki haluaa varmistaa, että liikkuminen ja rakentaminen ovat älykkäästi toteutettuja. Raitiotie, ainutlaatuinen Kansi, monitoimiareena, maanalainen pysäköinti, tunnelit ja muut logistiikkarakenteet mahdollistavat energisen kaupunkikokemuksen. Uusien rakennusten suunnitteluun ja käyttöön tarvitaan uusia ympäristöystävällisiä ja vähäpäästöisiä ratkaisuja, jotta kaupunki voi kasvaa kestävästi. Myös vanhan rakennuskannan energiatehokkuuden parantamiseen tarvitaan uusia keinoja, jotta energiankulutuksen päästöt saadaan alas.

Tampere on hedelmällinen innovaatioalusta yrityksille, jotka kehittävät älykästä kaupunkitekniikkaa, tuotteita ja palveluratkaisuja, kuten älykkäitä liikennejärjestelmiä ja tulevaisuuden asumista. 6Aika-hankkeet kehittävät tamperelaisia älykkään kaupungin ratkaisuja osana ohjelmapohjaista kaupunkikehittämistä. 6Aika-hanketyötä tehdään muun muassa Smart Tampere -ohjelmassa, jossa 6Aika-hankkeet tuottavat uusia älykkään kaupungin ratkaisuja ja uutta yhteistyökulttuuria.

6aika-strategian tuloksena Suomen suuret kaupungit ovat yhdessä kehittäneet alustamaista toimintatapaa ja avanneet kaupunkien toimintaympäristöjä palveluiden ja innovaatioiden pilotoinneille.

6Aika Tampereen kaupungin sivuilla