Siirry sisältöön

CircularHoodFood kehittää ruoantuotantoa kaupunkiympäristössä

Kuva: Shutterstock

Uusi 6Aika-hanke CircularHoodFood edistää kaupunkiympäristön hiilineutraaliutta. Hankkeen tarkoituksena on pienentää ruoantuotannon aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.

Huhtikuussa alkanut CircularHoodFood kehittää urbaania ruoantuotantoa ja uusia kiertotalouden ratkaisuja. Hankkeessa kerätään käytännön kokeiluilla oppeja ja toimivia ratkaisuja ruoantuotantoon kaupunkiympäristössä. ”Kokeiluja voivat olla esimerkiksi sisätilaviljelyn prototyyppien tai biojätteiden lajittelua helpottavien innovaatioiden käyttötestaukset taloyhtiössä”, projektipäällikkö Nea Metsänranta HSY:ltä kertoo.

Hankkeen uutuusarvona on koota tietoa ja luoda uutta osaamista ja liiketoimintaa urbaanin ruoantuotannon pariin tuomalla mukaan monipuolisesti eri toimijoita kehitystyöhön ja kokeiluihin.

”Meihin voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos urbaani ruoantuotanto tai ruoan kiertotalouden kehittäminen kaupunkitasolla kiinnostaa”, Metsänranta kannustaa.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY koordinoi CircularHoodFoodia. Hankkeessa ovat mukana myös Helsingin yliopisto, Metropolia ammattikorkeakoulu ja Vantaan kaupunki. Hanke päättyy ensi vuoden lopussa ja sen budjetti on 713 056 euroa.

Lue lisää CircularHoodFood-hankkeen tavoitteista

Lisätietoja:
Nea Metsänranta
projektipäällikkö
Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY
nea.metsanranta(at)hsy.fi, puh. 050 324 6691