Siirry sisältöön

CircHubs-hankkeen tuloksia: 300 yritystä mukana hankkeessa, kiertotalouskeskusten verkosto tiivistyi

Ekopartnerit selvitti eristevillan kierrättämiselle uusia mahdollisuuksia CircHubs-hankkeessa Turussa. Kuva: Johanna Liipola / Muotomyrsky.

CircHubs – Tulevaisuuden kiertotalouskeskukset -hankkeessa kehitettiin 6Aika-kaupunkien kiertotalouskeskuksia. Tavoitteena oli löytää uutta liiketoimintaa ja edistää uudenlaista yhteistyötä kuutoskaupunkien ja kiertotaloustoimijoiden kesken. Hanke päättyi syyskuun lopussa. Siinä oli mukana yli 300 yritystä, kaikentyyppiset organisaatiot huomioituna yli 400 toimijaa.

CircHubs teetti Tampereen alueella materiaalivirtaselvityksiä maa- ja biomassoista ja tuhkien sekä rakennusmateriaalien hyödyntämisestä. Selvityksissä esiintulleita pullonkauloja ja liiketoimintapotentiaalia työstettiin yritysten ja muiden kiertotaloustoimijoiden kanssa ideointitilaisuuksissa, joista edettiin kokeilupalveluhankintoihin.

Turun alueella CircHubs kehitti Topinpuiston kiertotalousverkoston toimintaa ja Kiertotalouden vierailukeskus -konseptia, tarjosi sparrauspalveluja yrityksille ja testasi kokeiluissa uusia kiertotalouden mukaisia ratkaisuja. HSY tuotti hankkeessa T&K&I-toimintamallin kuutoskaupunkien kiertotalouskeskusten käytettäväksi. Tampereen yliopisto valmisteli puolestaan työkalun kiertotalouskeskusten rakenteen ja toimijoiden luokittelua varten. Hankkeen aikana tuotetuista selvityksistä ja työkaluista on koottu tietopankki CircHubs-sivustolle.

CircHubs-verkosto jatkaa toimintaansa myös hankkeen päättymisen jälkeen.

Lue lisää CircHubsissa testatuista kiertotalouden ratkaisuista ja muista toimenpiteistä hankkeessa

Lisätietoja
Pirkko Eteläaho
projektipäällikkö
Business Tampere
pirkko.etelaaho(at)businesstampere.com