Siirry sisältöön

CircHubs 2 rakentaa uudenlaista kiertotalousmyymälää yritysten kanssa

07.09.2021 | OuluTurkuUutiset

Kuva: Pixabay

Kesäkuussa käynnistyneessä CircHubs 2 -hankkeessa luodaan uudenlainen kotimaisen kiertotalousmyymälän konsepti. Työssä hyödynnetään jo aikaisemmin päättyneen CircHubs – Tulevaisuuden kiertotalouskeskukset -hankkeen tuloksia ja verkostoa.

“Kiertotalouteen ei siirrytä yksin. Vaikuttavimmat muutokset tapahtuvat yhdessä arvoketjuja ja rakenteita kehittäen. Kutsummekin yhteistyöhön erikokoiset yritykset kiertotalouden ja upcycling-tuotteiden kentältä”, projektipäällikkö Miia Jylhä Lounais-Suomen Jätehuollosta kertoo.

Hanketta tehdään Turun seudun kiertotalouskeskuksessa Topinpuistossa ja Oulun seudulla Ruskon jätekeskuksessa, mutta tavoitteena on rakentaa skaalattava konsepti, jota voidaan levittää muille kaupunkiseuduille. “Tämän toimintavuoden aikana muun muassa kartoitamme yritysten ja kuluttaja-asiakkaiden tarpeita, selvitämme omistajuuden arvoketjuja ja järjestämme sparrauspalvelua yritysten liiketoimintaideoiden kehittämiseen”, Jylhä jatkaa.

CircHubs 2 -hanke päättyy toukokuun loppuun 2022. Hankkeen budjetti on 149 952 euroa. Hanketta koordinoi Lounais-Suomen Jätehuolto Oy ja toisena osapuolena on Kiertokaari Oy.

Lue lisää CircHubs 2 -hankkeen tavoitteista

Lisätietoja:
Miia Jylhä
tutkimus- ja kehitysvastaava
Lounais-Suomen Jätehuolto Oy
miia.jylha(at)lsjh.fi
puh. 040 8670 114