Siirry sisältöön

Avoin osallisuus ja asiakkuus -kärkihanke kaupunkilaisten asialla

07.09.2015 | TurkuUutiset

Avoin osallisuus ja asiakkuus -kärkihakkeen viitekehyksenä ja välineenä on luoda kansallinen avoimen osallisuuden ja asiakkuuden innovaatioalusta. Turussa keskiviikkona 2.9.2015 järjestetyssä kärkihanketapaamisessa pohdittiin, mitä tämä tarkoittaa käytännössä. Lisäksi keskusteltiin mittaamiseen liittyvistä kysymyksistä: mistä tiedämme vuonna 2018 onnistuneemme ja miten tätä onnistumista mitataan?

Miehiä ja naisia tutkii post it -lappuja seinällä, osa istuu pöydän äärellä.
 

Hanketapaamiseen saapui parisenkymmentä asiantuntijaa pohtimaan yhteistä savottaa nuorten taide- ja toimintatalo Vimman teatteriin. Vilkasta keskustelua syntyi muun muassa mittareista, pilottien suhteesta kärkihankkeeseen sekä siitä, miten termi ”innovaatioalusta” eri kaupungeissa ymmärretään. Puheenvuoroissa kävi ilmi, että teemoja on syvällisesti kaupungeissa pohdittu ja ollaan aidosti kaupunkilaisten asialla.

– Yhteisissä tavoitteissa päästiin hyvin eteenpäin päivän aikana. Kokoonnumme seuraavaksi jo lokakuun alussa Helsinkiin, missä tarkoituksena on pohtia mm. miten erilaiset palvelumuotoilumenetelmät auttavat meitä ja yrityksiä palveluiden kehittämisessä”, kertoo kärkihankkeen projektipäällikkö Outi Laikko.

 Kuva: Anri Niskala