Siirry sisältöön

Kaupunki innovaatioalustana -loppuseminaari järjestettiin Oulussa kesällä 2018.

Avoimet innovaatioalustat -kärkihankkeessa avattiin kuutoskaupunkien digitaalisia ja fyysisiä alustoja yritysten palveluiden ja tuotteiden testaamista ja kehittämistä varten yhdessä käyttäjien kanssa. Kärkihanke sisälsi 12 osatoteutusta, joihin osallistui kaupunkien, yritysten ja asukkaiden rinnalla toimijoita myös tutkimussektorilta ja muista sidosryhmistä. Avoimet innovaatioalustat -hankkeen aikana luotiin myös joukko uusia toimintamalleja. Hanke päättyi 31.7.2018.

Uusia alustoja ja toimintamalleja, 800 yritystä mukana

Hankkeessa syntyi 17 uutta innovaatioalustaa ja 56 uutta toimintamallia yrityslähtöisesti toteutettuina. Hankkeessa tuotetut alustat ja muita innovaatioalustoja on koottu os. citybusiness.fi/alustat/
Avoimet innovaatioalustat -hankkeen toiminnassa oli mukana 800 yritystä.

Alustakehittäminen kaupunkien strategioihin

Yksi Avoimet innovaatioalustat -kärkihankkeen pääsaavutuksia on se, että alustamainen kehittämisen vakiinnutti asemansa kuutoskaupunkien strategioissa. Hankkeen aikana muodostui myös tiivis verkosto kuutoskaupunkien kehittäjien kesken.

Esimerkkejä  hankkeen tuloksista – Espoon koulujen ja yritysten KYKY-yhteiskehittäminen ja Fiksun Kalasataman Nopeat kokeilut

Lisää esimerkkejä

Tulosjulkaisu. Toimintamallit, tarinat, työkalut ja menetelmät 2018. Avoimet innovaatioalustat kaupunkien kehittämisessä.
Toimintamallit, tarinat, työkalut ja menetelmät 2018avoimet innovaatioalustat kaupunkien kehittämisessä (pdf)

Käsikirja kehittäjille 2.0. Avoin innovaatioalusta kaupunkikehittämisen lähestymistapana
Avoin innovaatioalusta – käsikirja kehittäjille, versio 2.0 (pdf)

Lisää julkaisuja

Ryhmäkuvassa miehiä ja naisia, kaikilla kaulanauhat, joissa leveä nimilappu, useilla sinivioletti paita. Iloinen tunnelma.
Avoimet innovaatioalustat esittäytyi Barcelonan Smart City Expossa syksyllä 2017.


Avoimet innovaatioalustat -kärkihanketta koordinoi BusinessOulu. Osatoteuttajia olivat Espoon, Helsingin, Oulun, Tampereen, Turun ja Vantaan kaupungit, Forum Virium Helsinki, Oulun yliopisto, Pirkanmaan liitto, Business Tampere ja Turku Business Region. Aikavälillä 1.2.2015–31.7.2018 toteutetun kärkihankkeen kokonaisbudjetti oli 12,4 miljoonaa euroa.


Lue lisää avoimista innovaatioalustoista: citybusiness.fi

Lisätietoja:
Jari Jokisalo
hankepäällikkö
BusinessOulu
puh. 046 923 1397
jari.jokisalo(at)businessoulu.com