Siirry sisältöön

Aina löytyy polku sotelle. Moniosaajatiimi sote-polun rakentajana.

Mistä osaajat sote-alalle? Mistä löydämme ratkaisuja sote-alan osaajatarpeisiin Pirkanmaalla? Mistä sote-alan osaajapulassa onkaan oikeastaan kysymys?

Näiden kysymysten ääreltä lähdettiin liikkeelle keväällä 2020 Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen ja Tredun yhteisessä kumppanuusverkostohankkeessa, jonka tavoitteena oli löytää konkreettisia ratkaisuja sote-alan osaajapulaan Pirkanmaalla. Kumppanuusverkosto koostui työllisyystoimijoista ja oppilaitoksista, ja se täydentyi matkan varrella alan yrityksistä ja muista kehittäjäkumppaneista sote- ja lähialoilta. Tavoitteena oli luoda verkostossa vuorovaikutteinen ja alueellinen sote-alan tilannekuva.

Tässä koosteessa esitellään verkostossa yhteiskehitettyjä ja kokeiltuja toimintamalleja sekä palveluja, joiden avulla on löydetty ratkaisuja sote-alan osaajapulaan. Yhteinen asiakas, yhteinen ongelmanratkaisu ja jaettu asiantuntijuus ovat olleet toiminnan keskiössä.

Julkaisu on tehty Osaamo-hankkeen ja Tredun Työllisyyden kuntakokeilun tukeminen – hankkeen (OKM) yhteistyönä. Julkaisun ovat toimittaneet Ulla Lukkari, Lilli Tolvila ja Anne Kumpula.

Aina löytyy polku sotelle. Moniosaajatiimi sote-polun rakentajana. (pdf)