Siirry sisältöön

6Aika lujittaa yhteistyöverkostoja – Vantaalla verkostoitumista kärkiteemojen ympärillä

12.12.2019 | UutisetVantaa

Kuva: Vantaan kaupunki

6Aika-strategia on vahvistanut verkostoja kuutoskaupunkien välillä ja kaupunkien omilla alueilla eri toimijoiden kesken. Esimerkiksi Vantaalle perustettiin vuoden alussa ruokaklusteri, jonka toiminnassa Kasvun ekosysteemit -hanke on ollut mukana. Klusteri tuo yhteen yritykset, oppilaitokset ja kaupungin edustajia. Tavoitteena on nostaa esiin Vantaan ja lähikuntien ruoka- ja juomaosaamista ja yritysten tuotteita.

”Olemme olleet käynnistämässä erilaisia yritysryhmiä kaupungin kärkiklustereihin liittyen. Verkostotyön lisäksi vastaamme klustereissa TKI-yhteistyöstä ja osaamisen kehittämisestä”, Kasvun ekosysteemit -hankkeen projektipäällikkö Kaisa Ahonen Vantaan kaupungilta kertoo. “Hankesuunnitelmaan kirjatut toimenpiteet todentuvat ihmisten välisessä yhteistyössä, tavoitteet saavutetaan vain yhdessä toimimalla.”

Vantaan elinvoima- ja vetovoimaohjelmassa 2019-2021 määriteltiin teemat, joille klustereita kehitetään. Ruoan lisäksi kohteina ovat kiinteistöt, lentorahti, korkean osaamisen tuotanto ja kiertotalous. Elinkeinopalvelut koordinoi klustereita.

Lue lisää Vantaan kärkiklustereista

Kasvun ekosysteemit Twitterissä:
@growthecosystem
#kasvuhakuiset