Siirry sisältöön

6Aika kiinnostaa Euroopassa: vilkas tapahtumasyksy tulossa

19.06.2018 | 6AikaUutiset

Viime syksynä 6Aika isännöi Urban Development Networkin tapahtumaa Suomessa. Kuva: Kalle Kataila.

6Aika-strategia esittäytyy useassa kansainvälisessä tapahtumassa syksyllä 2018. Tapahtumakimaran aloittaa Nordic Edge  syyskuussa, ja se jatkuu lokakuussa Brysselissä Euroopan alueiden ja kaupunkien viikon EWRC:n  merkeissä. Marraskuussa 6Aika-strategia on mukana Barcelonan Smart City Expossa.

Kotimaassa 6Aika-strategia on esillä Kuntamarkkinoilla syyskuussa. Näiden tapahtumien lisäksi yksittäisiä 6Aika-hankkeita on mukana kotimaisissa ja kansainvälisissä tapahtumissa jatkuvasti. Seuraa Twitteristä @kuutosaika #6Aika, niin pysyt kärryillä ajankohtaisista tapahtumistamme.

Kuutoskaupunkien välistä yhteistyötä 6Aika-strategiassa on esitelty tänä keväänä jo

6Ajasta oppeja koheesiopolitiikan jatkoon

6Aika-strategian toimintamallissa yhdistyy monta eurooppalaisesta näkökulmasta mielenkiintoista seikkaa. Hankkeet ovat syntyneet usean ajankohtaisen teeman, kuten oppimisen, kiertotalouden, työllisyyden, älykkään erikoistumisen ja liikenteen ympärille. Rahoituksessa käytetään kahta eri rakennerahastoa (Euroopan aluekehitysrahasto ja Euroopan sosiaalirahasto), strategia on kaupunkien yhdessä laatima ja se toteuttaa myös EU:n älykkään erikoistumisen agendaa. 6Aika-strategiasta haetaan oppeja mm. Euroopan Unionin tulevan budjettikauden ja koheesiopolitiikan valmisteluun vuosille 2021-2027.