Siirry sisältöön

6Aika esillä Avoin Suomi 2014 -tapahtumassa

Kuva_standi

Valtioneuvoston kanslia järjestää 15–16.9.2014 avoimen tiedon hyödyntämiseen keskittyvän Avoin Suomi 2014 -tapahtuman Helsingin Wanhassa Satamassa. Ohjelmassa on koti- ja ulkomaisia puheenvuoroja, 30 näyttelyosastoa sekä suomalaisia menestystarinoita tiedon avaamisesta ja avoimen datan hyödyntämisestä.

Ohjelmapäällikkö Ville Meloni esittelee 6Aika-yhteistyöstrategiaa tiistaina 16.9.2014 klo 11.30–11.50 otsakkeen ”Kaupunkien välinen yhteistyö, Caset 6Aika-strategia ja CitySDK” alla. Lisäksi 6Aika on esillä messuosastolla nro 12, jossa avataan 6Aika-hanketta erityisesti avoimen tiedon näkökulmasta.

Avoin Suomi 2014 -tapahtuman avaava pääministeri Alexander Stubb pitää avointa tietoa ja sen hyödyntämistä tärkeänä valttikorttina Suomelle. ”Kestävä kasvu ja työllisyyden luominen edellyttävät avoimeen tietoon perustuvaa liiketoimintaa. Julkisten tietovarantojen määrätietoinen avaaminen edistää avointa tiedettä ja luo mahdollisuuksia uudenlaisen yrittäjyyden ja innovaatioiden syntymiselle. Digitalisoituminen on Suomelle keskeinen mahdollisuus tuottavuuden lisäämiseen ja avaa uudenlaisia mahdollisuuksia myös kansalaisyhteiskunnalle. Suomen tarvitsema muutos edellyttää ketterää ja ideoille avointa kokeilutoimintaa”, pääministeri Stubb linjaa.

Tarkempi ohjelma ja lisätietoja tapahtumasta täältä.