Siirry sisältöön

11 erilaista liikkumisen kokeilua pääkaupunki­seudulle – yritys tarjoa ratkaisuasi!

Miten matkailija löytää lentoasemalta lähialueen matkailukohteisiin, kun aikaa on muutama tunti? Voisiko yhteiskäyttöisillä kulkuneuvoilla helpottaa asukkaiden ja työmatkustajien liikkumista? Miten veneetön voi nauttia merellisestä saaristosta ja sen palveluista? Vuoden 2019 Perille asti -hankkeen kokeiluissa etsitään ratkaisuja muun muassa näihin haasteisiin.

Yritys, nyt on oikea aika tarjota ratkaisuasi pääkaupunkiseudun saavutettavuuden kehittämiseen.

Rantaraitin ja saariston saavutettavuuden parantaminen haasteena Espoossa

Espoo Marketing Oy etsii uusia ratkaisuja Espoon Rantaraitin ja saariston kävijöiden tarpeisiin ja alueen saavutettavuuden parantamiseksi. Alueelle tarvitaan kokeiluja, jotka mahdollistavat alueen palveluiden käyttöasteen nostamisen, lisäävät alueen elävyyttä ja käytettävyyttä sekä täydentävät nykyisiä saaristoyhteyksiä mieluiten myös sesongin ulkopuolella. Ratkaisuehdotuksista valitaan neljä kokeiltaviksi touko-elokuussa 2019.

Tarjouksia voi jättää 1.2.2019 klo 12.00 asti täällä.

Vantaan kokeiluissa kehitetään matkailukohteiden digitaalista saavutettavuutta ja Aviapoliksen työmatkaliikkumista

Vantaan kaupunki etsii ratkaisuja kahteen eri kokeiluun. Ensimmäinen keskittyy Vantaan matkailukohteiden saavutettavuuteen. Tavoitteena on löytää kokeiltavaksi uudenlainen dynaaminen digitaalinen ratkaisu/palvelu, jonka avulla Vantaalla pysähtyvät matkailijat löytävät lentokentältä ja Aviapolis-alueen hotelleista Vantaan matkailukohteisiin. Kokeilu käynnistyy maalis-huhtikuussa ja kestää 6 kuukautta.

Tarjouksia voi jättää 4.2.2019 klo 12.00 asti täällä.

Toinen Vantaan kokeiluista keskittyy Aviapoliksen työmatkaliikkumiseen. Kokeilussa tavoitellaan alueella jo liikennöivien henkilöautojen käyttöasteen lisäämistä esimerkiksi kimppakyyti/jaetut kyydit -palvelulla. Kokeilu käynnistyy maaliskuussa 2019 ja kestää 3-6 kuukautta.

Tarjouksia voi jättää 19.2.2019 klo 12.00 asti täällä.

Nopeita liikkumiskokeiluita asukkaiden tarpeisiin Helsingin Jätkäsaareen

Forum Virium Helsinki etsii uusia käytännön ratkaisuja Jätkäsaaren asukkaiden liikkumisen haasteisiin ja/tai ruuhkien, päästöjen tai muiden liikenteen haittavaikutusten vähentämiseksi. Kokeiluja haetaan kolmeen eri teemaan ja toteutukseen valitaan yhteensä enintään viisi ratkaisua. Kokeilut käynnistyvät keväällä ja yhden kokeilun kesto on 3-6 kuukautta.

Tarjouksia voi jättää 3.3.2019 klo 23.59 asti täällä.

Tarjouspyynnöstä järjestetään infotilaisuus 6.2.2019 klo 9.00-11.00 Clarion Hotel Helsingissä (Tyynenmerenkatu 2, Helsinki). Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta. Lisäksi yrityksellä on erikseen mahdollisuus sopia yrityskohtainen tapaaminen, jossa tarkastellaan ratkaisua Jätkäsaaren toimintaympäristön näkökulmasta.

Kokeilut tarjoavat yritykselle monipuolisen kehittämisalustan

Perille asti -hankkeessa on toteutettu yhdeksän kokeilua tähän mennessä. Kokeilujen myötä yritykset ovat päässeet testaamaan ja kehittämään palveluja aidossa toimintaympäristössä ja ne ovat kartuttaneet ymmärrystä mm. asiakastarpeista, markkinapotentiaalista sekä palvelujen toimivuudesta käytännössä. Yritykset ovat saaneet Perille asti -hankkeen avulla näkyvyyttä mediassa ja ne ovat löytäneet myös uusia yhteistyökumppanuuksia.

Lisätietoja:

Anu Peltola
projektipäällikkö
Vantaan kaupunki
puh. 050 5551266, anu.peltola(at)vantaa.fi

Karoliina Korpela
projektipäällikkö
Espoo Marketing Oy
puh. 043 8273 271, karoliina.korpela(at)espoo.fi

Janne Rinne
projektipäällikkö
Forum Virium Helsinki
puh. 040 682 0050, janne.rinne(at)forumvirium.fi

Perille asti -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto. Hanke toteutetaan 2017–2019.